Luare de ostatici si steag islamic arborat in Sydney

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 06:25
9212 citiri
Luare de ostatici si steag islamic arborat in Sydney

Mai multi oameni au fost luati ostatici, luni dimineata, intr-o cafenea din orasul australian Sydney, presupusul atacator obligandu-i pe unii dintre acestia sa afiseze la geam un steag cu insemne similare Statului Islamic.

Incidentul petrecut intr-o cafenea Lindt are loc in Martin Place, o zona aglomerata din centrul orasului, potrivit BBC.

La fata locului au ajuns zeci de masini de politie si sute de ofiteri inarmati, care au izolat zona, iar potrivit presei internationale evenimentul este inca in desfasurare, incepand la primele ore ale diminetii, cand oamenii se deplasau catre serviciu.

Imaginile televiziunilor australiene arata cel putin trei oameni cu mainile ridicate si puse pe geam, precum si un steag negru cu inscriptii arabe. Martorii povestesc ca un barbat cu o geanta si o arma a intrat in cafenea, iar la putin timp dupa erau transmise imagini cu doi oameni, posibil angajati ai localului, care erau panicati si tineau lipit de geam un mesaj in araba.

Potrivit sursei citate, steagul ar fi unul asemanator dar nu identic cu cele folosite de grupul militant Statul Islamic in Orientul Mijlociu.

CNN transmite ca ar fi vorba despre cel putin 13 ostatici si ca traducera inscriptiei ar fi "Nu exista alt Dumnezeu decat Dumnezeu si Mohammed este profetul lui Dumnezeu".

Luare de ostatici in Germania: Merkel si-a anulat mitingul electoral

Prim-ministrul australian, Tony Abbott, a declarat ca incidentul este "profund ingrijorator" si ca nu se stie inca cine se afla in spatele lui sau care sunt motivele, insa le-a cerut australienilor sa-si vada mai departe de treburile zilnice, fiind in acelasi timp in alerta.

"Nu stim daca (situatia - n.red.) este motivata politic, cu toate ca exista unele indicii ca ar putea fi", a spus Abbott. Totodata, si presedintele american Barack Obama a fost informat despre aceasta situatie.

Locul in care are loc evenimentul este plin de presa, trecatori si politie, insa nu se ofera prea multe informatii.

Teroare in Portugalia: Luare de ostatici intr-un restaurant - atacatorul a ucis un politist

Alte surse de presa transmit ca ar fi vorba despre un jaf armat. In plus, se pare ca, desi traficul aerian deasupra orasului nu a fost inchis, unele zboruri au fost deviate pentru a evita elicopterele politiei.

De asemenea, faimoasa opera din Sydney a fost evacuata, ca masura de precautie in aceasta luare de ostatici.

Citeste si:
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind menținerea ilegală în funcție a unui fost senator PSD
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind menținerea ilegală în funcție a unui fost senator PSD
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care era judecat în legătură cu presupusa menținere ilegală în funcție a unui fost...
Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU
Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU
În primele cinci zile de mandat ale noului cabinet, premierul Ciucă este cel mai vizibil demnitar, fiind urmat de miniştrii Alexandru Rafila, Adrian Câciu, Sorin Grindeanu, Sorin Cîmpeanu,...