Un deputat din Australia isi cere in casatorie partenerul in plina dezbatere in Parlament (Video)

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 12:35
3830 citiri
Un deputat din Australia isi cere in casatorie partenerul in plina dezbatere in Parlament (Video)
Foto: captura video YouTube

Un parlamentar australian din cadrul partidului conservator aflat la putere i-a cerut partenerului sau sa se casatoreasca, luni, imediat dupa transmiterea catre Camera Reprezentantilor a unui proiect de lege care legalizeaza casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Tim Wilson - care este logodit, potrivit presei, cu Ryan Bolger de noua ani - abia si-a retinut lacrimile atunci cand i-a multumit prietenului sau ca a suportat atat de mult timp dezbateri pe tema mariajului gay, relateaza AFP.

"In primul meu discurs, am definit relatia noastra prin inelul pe care-l purtam la mana stanga", a declarat acest reprezentant in varsta de 37 de ani.

"Atunci nu mai ramane decat un lucru de facut: Ryan Patrick Bolger, vrei sa te casatoresti cu mine?".

Acesta, care se afla in galeria publicului, a raspuns "da" in aplauzele asistentei.

"A fost un 'da', un 'da' deschis si puternic", a declarat presedintele Camerei Rob Mitchell.

Intreaga scena a fost filmata.

Proiectul de lege urmeaza sa fie aprobat fara dificultate de Camera inferioara a Parlamentului inainte de Craciun, dupa ce a fost adoptat saptamana trecuta de Senat cu o larga majoritate.

Dupa mai bine de zece ani de dezbateri, australienii au spus "da" in proportie de 62% casatoriei intre persoane de acelasi sex, in cadrul unui vot consultativ.

"Este un moment de recunoastere si de respect", a comentat premierul Malcolm Turnbull, in timp ce reprezentantii incepeau sa dezbata textul.

Fostul premier conservator Tony Abbott, una dintre cele mai importante voci ale campaniei "nu", a declarat ca va sustine de acum proiectul de lege.

"Cu siguranta, nu voi face sa para ca sunt un convertit de ultim moment in favoarea mariajului gay, dar am promis sa respect verdictul poporului australian", a declarat el.

"Casatoria intre persoane de acelasi sex trebuie sa fie recunoscuta. Ea va fi recunoscuta de acum", a continuat el, dupa care a anuntat ca va asista la casatoria surorii sale lesbiene la inceputul anului viitor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Australian cerere casatorie Parlament, #deputat gay casatorie Australia , #Australia