Avion rusesc prabusit in Egipt SUA: O bomba la bord, "scenariu foarte probabil"

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 07:42
3590 citiri
Avion rusesc prabusit in Egipt SUA: O bomba la bord, "scenariu foarte probabil"
Foto: Hepta.ro

La originea prabusirii avionului rus in peninsula egipteana Sinai este "foarte probabil" sa fie o bomba, a afirmat miercuri un oficial american.

A comite acest gen de atentat este "ceva ce gruparea Statul Islamic cauta sa faca", a subliniat el, citat de AFP.

Ramura egipteana a Statului Islamic a afirmat din nou miercuri intr-un mesaj pe Twitter ca se afla la originea acestei catastrofe, fara sa precizeze insa modul de operare.

Avion prabusit in Egipt: Revendicarea Statului Islamic e "propaganda"

Guvernul de la Londra a subliniat ca ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rus nu trebuie exclusa si a suspendat zborurile companiilor aeriene britanice catre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh.

Avion prabusit in Egipt Cameron sustine ca la bordul aeronavei a explodat o bomba

"Exista temeri ca prabusirea avionului a fost provocata de un dispozitiv exploziv", a declarat un purtator de cuvant al premierului britanic David Cameron.

Posturile americane de televiziune CNN si NBC, citand de asemenea oficiali americani, au informat ca prabusirea a fost cauzata de o bomba pusa la bordul avionului de jihadisti ai Statului Islamic.

Avion prabusit in Egipt: Misterul se adanceste - sunete neobisnuite si o emisie puternica de lumina

"Sentimentul definitiv este ca a fost vorba de un dispozitiv exploziv ascuns intr-un bagaj sau undeva in avion", a declarat sub acoperirea anonimatului un oficial din cadrul serviciilor americane de informatii, potrivit CNN.

Avion rusesc prabusit in Egipt: Ce spun serviciile americane despre varianta unui act terorist

Daca teza bombei la bord este confirmata, ar fi pentru prima data cand Statul Islamic comite astfel de atentate.

Avionul rus, un Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia, cunoscuta si sub numele de Metrojet, s-a prabusit sambata in Peninsula Sinai la 23 de minute dupa decolare.

Toti cei 217 pasageri aflati la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, si sapte membri ai echipajului si-au pierdut viata in aceasta catastrofa aviatica.

Avion rusesc prabusit in Egipt: De ce s-a rupt aeronava in doua?

Expertii spun ca fie si un dispozitiv de dimensiuni reduse este suficient pentru a face o gaura in carlinga avionului, ducand la explozia acestuia din cauza depresurizarii la mare altitudine.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#avion prabusit Egipt bomba , #avion prabusit Egipt
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Americanii nici macar nu fac parte dintre echipele care