Secretarul britanic de Externe: In UK exista multi oameni carora le-ar placea sa strecoare o bomba intr-un avion

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 17:56
2434 citiri
Secretarul britanic de Externe: In UK exista multi oameni carora le-ar placea sa strecoare o bomba intr-un avion
Foto: Twitter/Philip Hammond

Secretarul britanic de Extene, Phillip Hammond, a declarat ca exista oameni in Regatul Unit carora "le-ar placea sa strecoare un dispozitiv explozibil" intr-un avion.

Hammond a spus ca, potrivit informatiilor existente pana acum, este probabil ca prabusirea avionului rusesc in Egipt sa fi fost provocata de explozia unei bombe introduse in aeronava, arata The Telegraph.

Surse britanice sustin ca una dintre teorii este ca bomba ar fi ajuns la bord printre pachetele cu mese calde servite pasagerilor.

"Stim ca exista oameni in Regatul Unit carora le-ar placea sa strecoare un dispozitiv exploziv intr-un avion daca ar putea. Daca se dovedeste ca aparatul a fost introdus de un membru ISIL sau de cineva inspirat de ISIL, atunci este clar ca va trebui sa revizuim nivelul de securitate pe care ne asteptam sa il gasim pe aeroporturile din zonele in care ISIL este activ", a explicat oficialul britanic.

Acesta a adaugat ca in locurile unde amenintarea este mai mare, atunci si masurile de securitate trebuie sa fie mai aspre. "Asta ar putea insemna costuri suplimentare, intarzieri pe aeroporturi", a mentionat Hammond.

Declaratiile secretarului britanic de Externe vin dupa ce ai multi oficiali americani din cadrul serviciilor secrete, armatei si securitatii nationale sustin ca SUA sunt aproape sigure ca avionul rusesc prabusit in peninsula Sinai, Egipt, a fost doborat de o bomba.

Avion rusesc prabusit in Egipt Oficial SUA: Suntem 99,9% siguri ca a fost doborat de o bomba

Cat de convinsi sunt americanii? "Este 99,9% sigur", a declarat un oficial pentru CNN.

Aceste convingeri se bazeaza pe interceptarile facute de SUA si Marea Britanie, care au monitorizat conversatiile de dupa accidentul aviatic dintre afiliatii Statului Islamic din Sinai si membrii ISIL care opereaza in Raqqa, Siria. Aripa Statului Islamic din Sinai a revendicat prabusirea avionului la scurt timp dupa producerea tragediei.

Oficialii americani au lansat inca de la mijlocul saptamanii trecute aceasta ipoteza, negata insa de Moscova. Totusi, cutia neaga a avionului a inregistrat un zgomot puternic asemanator unei explozii, urmand ca anchetatorii sa stabileasca daca acesta a provenit sau nu de la o bomba.

Astfel, presedintele rus Vladimir Putin este pus in dificultate de dovezile tot mai numeroase in sprijinul ipotezei ca avionul de pasageri a fost tinta unui atac terorist.

Dilema lui Putin: Si daca in avion a fost o bomba?

Daca se confirma aceasta teorie, atunci Putin va fi nevoit sa dea un raspuns adecvat militantilor Statului Islamic ce au aratat ca accidentul aviatic este o razbunare rapida pentru operatiunea militara a Rusiei in Siria, scrie Radio Free Europe/Radio Liberty, intr-o analiza.

Avionul companiei ruse Kogalimavia, cunoscuta si sub numele de Metrojet, s-a prabusit sambata trecuta in peninsula Sinai din Egipt, la 23 de minute dupa decolare.

Toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului, majoritatea cetateni rusi, au murit in urma catastrofei aviatice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#secretar britanic bomba avion, #Marea Britanie bomba avion , #avion prabusit Egipt
Comentarii