Statul Islamic, mesaj despre avionul prabusit: Noi l-am doborat, asa ca muriti de furie!

Autor: Ana Ilie
Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 10:09
4304 citiri
Statul Islamic, mesaj despre avionul prabusit: Noi l-am doborat, asa ca muriti de furie!
Foto: Hepta.ro

Ramura militanta a Statului Islamic din peninsula Sinai a facut publica o inregistrare audio in care pretinde ca a doborat avionul rusesc Metrojet prabusit sambata in regiune. Mai mult, gruparea extremista provoaca autoritatile egiptene sa "dovedeasca faptul ca nu a facut-o".

Gruparea Wilayat Sinai (Provincia Sinai -n.red.) mai arata ca va dezvalui modul in care a procedat. Inregistrarea are ca titlu: "Noi l-am doborat, asa ca muriti de furie", scrie The Independent.

Unii experti au pus sub semnul intrebarii capacitatea gruparii de a dobori avionul, aratand ca aceasta nu a venit cu nicio dovada in sprijinul revendicarii. Website-ul Amaq, care publica informatii din surse ale Statului Islamic, a facut publica revendicarea originala a prabusirii, la cateva ore dupa eveniment.

Oficialii egipteni au negat ca prabusirea ar fi un atac comis de Statul Islamic, si presedintele Abdel Fattah al-Sisi a sustinut ca revendicarea este "propaganda".

In inregistrarea audio facuta publica miercuri ar vorbi Abu Osama al-Masri, cel care a mai facut inregistrari in numele gruparii si in trecut. Masri spune ca grupul va dezvalui "in curand" cum a doborat avionul si arata ca prabusirea a avut loc la un an dupa ce gruparea a jurat credinta liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Noua revendicare vine pe fondul inmultirii vocilor care sustin ca a fost vorba despre un atentat terorist.

Avion rusesc prabusit in Egipt SUA: O bomba la bord, "scenariu foarte probabil"

Un oficial american a afirmat, miercuri, ca la originea prabusirii avionului rus in peninsula egipteana Sinai este "foarte probabil" sa fie o bomba. A comite acest gen de atentat este "ceva ce gruparea Statul Islamic cauta sa faca", a subliniat acesta.

In plus, Guvernul de la Londra a subliniat ca ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rus nu trebuie exclusa si a suspendat zborurile companiilor aeriene britanice catre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh.

Avion prabusit in Egipt Cameron sustine ca la bordul aeronavei a explodat o bomba

Avion rusesc prabusit in Egipt: Aeronava s-a rupt in aer

Avionul implicat in tragedia din Sinai efectua o cursa charter turistica intre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh si orasul rus Sankt Petersburg, avand la bord 217 pasageri (214 rusi si trei ucraineni) si sapte membri ai echipajului, toti rusi.

Avion rusesc prabusit in Egipt: Rusia si egiptenii dezmit ca Statul Islamic l-a doborat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion prabusit Egipt Stat Islamic, #avion prabusit bomba Stat Islamic , #avion prabusit Egipt