Avion prabusit intentionat in Franta: Cine este pilotul care a incercat sa opreasca tragedia

Autor: Ana Ilie
Vineri, 27 Martie 2015, ora 08:08
11636 citiri
Avion prabusit intentionat in Franta: Cine este pilotul care a incercat sa opreasca tragedia
Foto: Facebook/Patrick Sonderheimer

In povestea tragica a celor 150 de oameni morti in prabusirea avionului Germanwings in Alpii francezi, marti, se distinge imaginea pilotului care a incercat sa previna catastrofa.

Identitatea capitanul avionului a fost facuta publica de autoritati joi seara. El se numeste Patrick Sonderheimer si a incercat, in zadar, pana in ultima clipa, sa patrunda in cabina pentru a impiedica prabusirea avionului de catre copilot, scrie The Mirror.

Sonderheimer iesise din cabina pentru a merge la toaleta, lasand avionul pe mana copilotului Andreas Lubitz. Acesta a blocat usa cabinei si a preluat comanda manuala a avionului, demarand o coborare sinucigasa spre crestele Alpilor.

Pe cutia neagra recuperata de autoritatile franceze de la locul unde avionul s-a pulverizat in mii de bucati, se poate auzi cum pilotul incearca sa reintre in cabina. Mai intai bate usor la usa, apoi mai tare, pentru ca in finalul celor opt minute de groaza, cat avionul a plonjat spre munti, sa incerce sa doboare usa, desi stia ca aceasta este fortificata.

Publicatia germana Bild a scris despre pilot ca avea peste 10 ani de experienta cu Lufthansa si Germanwings si peste 6.000 de ore de zbor. A studiat la Lufthansa Flight Training School in Germania si un coleg, identificat doar drept Dieter, a povestit ca era un pilot de incredere.

"Era o persoana de incredere, unul dintre cei mai buni piloti pe care i-am avut. Sunt 100% sigur ca au facut tot ce au putut. Cred asta pentru ca il stiam foarte bine, era unul dintre cei mai buni, avea peste 6.000 de ore de zbor", a povestit Dieter.

Presa germana a mai scris ca Sonderheimer era casatorit, avand doi copii. Dieter a povestit despre el ca era un om bun, cu simtul umorului.

Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

Procurorii francezi au explicat joi, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca avionul Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusit in mod deliberat de copilot.

Copilotul era constient in cabina, au argumentat procurorii, intrucat pe inregistrarea extrasa din cutia neagra se poate auzi cum respira si pentru ca a efectuat mai multe manevre ce au provocat prabusirea avionului. Pilotul respira normal si nu parea a fi panicat, insa nu a raspuns la niciun apel al controlorilor de trafic si nici nu a emis vreun semnal SOS.

Procurorul francez a mai aratat ca copilotul a inceput manual manevrele de coborare, manevre care nu se fac automat si dovedesc intentia sa de a prabusi aparatul de zbor. "Credem ca a incercat sa distruga avionul", a spus procurorul despre copilot, caruia i-a dat si numele, Andreas Lubitz.

Oamenii au realizat ca avionul se prabuseste in ultimul moment

In timpul coborarii accelerate, sistemele de alarma din avion s-au declansat si au inceput sa sune in intregul avion. Alarma se aude pana in momentul primului impact. "Tipetele se aud doar in ultimele momente. Va amintesc, moartea a fost instantanee", a aratat procurorul.

"In cele opt minute cat capitanul a fost lasat afara, avionul a trecut de la 8.000 de metri la 2.000, credem ca pilotul a initiat coborarea din motive lasate deocamdata neelucidate. Interpretam aceste fapte ca o incercare voluntara de a dobori avionul. Am contactat procurorii germani sa verifice backgroundul copilotului, datoram asta familiilor victimelor, care au fost informate de aceste descoperiri", a spus procurorul din Marsilia.

Procurorul a mai precizat ca ancheta se modifica in urma acestor descoperiri. Nu este vorba despre un act terorist, a subliniat acesta, ci de o sinucidere, desi, "atunci cand esti responsabil de moartea a 150 de persoane, nu cred ca mai poti spune ca e sinucidere".

Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings s-a prabusit marti in sudul Frantei, in Alpi, in regiunea Digne.

Avion prabusit in Franta: Povestea miraculoasa a unei surpravietuitoare "prea gravida" sa zboare

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Oficialitatile franceze au anuntat la scurt timp dupa accident ca nu exista supravietuitori in urma accidentului care a avut loc intr-o zona cu acces dificil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#pilot avion prabusit Franta, #Franta avion prabusit intentionat , #avion prabusit Franta