Avion prabusit in Franta: Copilotul fusese tratat pentru tendinte sinucigase

Autor: Ana Ilie
Luni, 30 Martie 2015, ora 16:53
3808 citiri
Avion prabusit in Franta: Copilotul fusese tratat pentru tendinte sinucigase
Foto: ckwr.com

Copilotul care a prabusit avionul Germanwings cu 150 de persoane la bord in Alpii francezi, saptamana trecuta, a fost tratat pentru tendinte sinucigase.

Procurorii germani spun ca Andreas Lubitz a fost tratat pentru tendinte sinucigase in urma cu cativa ani, nu si recent, scrie Sky.

Purtatorul de cuvant al procurorului german care investigheaza cazul, Christoph Kumpa, a precizat ca pana acum nu se cunoaste motivatia lui Andreas si nici sa fi avut vreo boala mentala. De asemenea, Kumpa a mai spus ca nu exista dovezi ca Lubitz avea probleme de vedere.

"Deocamdata nu avem dovezi ca pilotul a spus, anterior prabusirii, ca va face asta, si nu am gasit o scrisoare sau altceva care sa fie o marturisire. Pe langa asta, nu am gasit nimic, in mediul sau personal, sau al familiei sale, sau im mediul profesional, care sa ne dea indicii privind motivatia sa", a spus Kumpa.

"Am gasit documente medicale care arata ca nu avea nicio boala fizica. Copilotul, inainte de a-si lua licenta de zbor, a fost la psihoterapie. In acea perioada se ducea la un psihoterapeut pentru ca exista dovezi ca avea ganduri sinucigase. In timpul care a urmat, pana in prezent, a facut cateva vizite la medici si am descoperit ca doctorii sai au notat ca nu poate munci si zbura. Insa aceste documente nu arata ca ar fi fost sinucigas sau ar fi avut tendinte agresive fata de altii", a mai spus acesta

In zilele ce au urmat accidentului de saptamana trecuta din Franta, in urma caruia nu a supravietuit nicio persoana, au iesit la iveala mai multe detalii despre Lubitz.

Spre exemplu, se crede ca iubita sa ar fi fost insarcinata. Totusi, tanara s-ar fi despartit de Andreas Lubitz din cauza personalitatii sale haotice, care a determinat-o sa ii fie teama de el.

Avion prabusit intentionat in Franta: Bunicul copilotului, medic pediatru din Romania - povestea familiei

Totodata, Bild a scris ca Andreas Lubitz a avut o aventura de cinci luni cu o insotitoare de bord de la Germanwings pe nume Maria.

Ea este cea care a dezvaluit ca Lubitz i-a spus la un moment dat ca planuia un act atat de atroce incat numele sau va ramane in memoria colectiva pentru totdeauna.

Fosta iubita a copilotului Germanwings: Planuia de anul trecut ceva ce "va ramane in memoria tuturor"

Femeia a declarat ca Lubitz i-ar fi spus amenintator anul trecut: "Intr-o zi, voi face ceva care va schimba totul, iar apoi toti vor sti numele meu si si-l vor aminti".

Cand a auzit despre prabusirea avionului Germanwings de martea trecuta, tanara si-a amintit profetia amenintatoare a lui Lubitz. "N-am stiut ce a vrut sa spuna, dar acum are sens", a declarat femeia pentru Bild.

Ea a mai povestit ca Lubitz se trezea uneori noaptea urland "ne prabusim!". Problemele personale si comportamentul ciudat al pilotului au determinat-o pe tanara sa-l paraseasca speriata.

Lubitz, in concediu medical in ziua zborului

Aceste noi informatii vin in contextul in care procurorii germani au descoperit vinerea trecuta dovezi ca Andreas Lubitz a ascuns de angajatori faptul ca avea concediu medical pentru ziua zborului.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului

Adeverinta rupta ar demonstra ca Lubitz "a pastrat boala secreta de angajator si mediul sau profesional". Procurorii germani nu au dezvaluit de ce boala suferea Andreas Lubitz, insa presa germana a relatat ca aceasta ar fi fost o afectiune depresiva.

Totodata, politia germana a descoperit "un numar mare de medicamente" destinate tratamentului tulburarilor psihice, in urma perchezitiilor care au avut loc in casele aviatorului.

Avion prabusit in Franta: In casa copilotului s-au gasit medicamente pentru tulburari psihice

Procurorii francezi au explicat, joia trecuta, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca aeronava Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusita in mod deliberat de copilot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#copilot tendinte sinucigase Franta, #copilot Germanwings sinucigas , #avion prabusit Franta