Avion prabusit in Franta: Prima reactie a Germanwings - detalii despre pilot, pasageri si starea aeronavei

Marti, 24 Martie 2015, ora 17:27
8307 citiri
Avion prabusit in Franta: Prima reactie a Germanwings - detalii despre pilot, pasageri si starea aeronavei
Foto: Facebook/ Germanwings/ @superbub1978

Compania aeriana Germanwings a facut precizari, luni dupa-amiaza, la circa 4 ore de la prabusirea avionului Airbus A320 cu 150 de persoane la bord, in Alpi, in sud-estul Frantei, la cateva zeci de minute de la decolarea din Barcelona catre Dusseldorf.

Reprezentantii companiei aviatice au transmis ca este prea devreme sa se ia in discutie o eventuala retinere la sol a intregii flote de avioane A320, purtatorul de cuvant subliniind ca avioanele au o istorie excelenta privind siguranta, arata The Telegraph.

Avion cu 150 de oameni prabusit in Franta - LIVE

Intrebat in legatura cu nationalitatile celor aflati la bord, acesta a precizat ca este greu de spus cu siguranta, deoarece zborul era unul intern in spatiul Schengen. Purtatorul de cuvant a spus insa ca printre pasageri nu s-au aflat si chinezi, dar ca la bord ar fi fost 67 de germani.

In plus, acesta a declarat ca Germanwings va continua zborurile fara modificari, mentionand ca reprezentantii companiei sunt mandri de siguranta zborurilor.

Avion prabusit in Franta: Liderii europeni, in stare de soc - Merkel se duce la locul tragediei

Purtatorul de cuvant a facut si o scurta prezentare a orarului zborului. Astfel, avionul a decolat la ora 10.01 din Barcelona (ora 11.01, ora Romaniei - n.red.). Ar fi trebuit sa aterizeze la ora 11.45, dar cu exact o ora inainte a inceput coborarea de la altitudinea normala a zborului, ceea ce a durat aproape 8 minute.

Ultima verificare a avionului care in 1991 s-a alaturat flotei Lufthansa si in 2001 celei a Germanwings a avut loc cu o zi inainte, la Dusseldorf.

In ce il priveste pe capitanul care a pilotat aeronava, acesta avea o experienta de zbor de peste 10 ani pentru cele doua companii germane si peste 6.000 de ore de zbor cu modelul Airbus.

Nu in ultimul rand, intrebat de ce avionul a iesit de pe ruta standard de zbor, purtatorul de cuvant a precizat ca si el a primit rapoarte contradictorii in legatura cu mesajul SOS, fara a preciza insa nimic despre coborarea rapida.

"Va rog sa ma iertati, nu va pot raspunde chiar acum (de ce avionul a pierdut altitudine - n.red.). Ar putea fi multiple cauze. Trebuie sa clarificam care au fost motivele, avem nevoie de cutia neagra, avem nevoie de acces la locul prabusirii", a mai transmis reprezentantul Germanwings.

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Initial s-a anuntat ca la bord se aflau 142 de pasageri si sase membri ai echipajului, insa ulterior cifra a crescut la 150. Oficialitatile franceze au anuntat ca nu exista supravietuitori in urma accidentului care a avut loc intr-o zona cu acces dificil.

Avionul apartinea companiei low-cost Germanwings, afiliata a companiei germane Lufthansa, si avea o vechime de 24 de ani. Website-ul specializat Flightradar24 a pierdut urma zborului Germanwings la ora locala 10.39 (11.39, ora Romaniei - n.red.), la altitudinea de peste 2.000 de metri. De asemenea, ar fi fost trimis un mesaj SOS la ora locala 10.47.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Germanwings avion prabusit Franta, #avion prabusit Franta , #avion prabusit Franta