Avion prabusit in Franta: Tot ce stim pana acum despre tragicul accident

Marti, 24 Martie 2015, ora 20:12
3843 citiri
Avion prabusit in Franta: Tot ce stim pana acum despre tragicul accident
Foto: Captura BBC

Un avion de tip Airbus A320, cu 150 de oameni la bord, apartinand companiei low-cost Germanwings, s-a prabusit marti in Alpii francezi. Nimeni nu a supravietuit, desi echipele de salvare au anuntat ca li s-a parut ca vad un trup cum se misca.

Cauza prabusirii nu este inca stiuta, relateaza BBC. Se stie ca aceasta cursa, Barcelona - Duesseldorf, a fost operata non-stop pana acum, fara probleme.

Avion cu 150 de oameni la bord prabusit in Franta - Imagini cutremuratoare de la locul accidentului LIVE

Aparatul de zbor s-a prabusit intr-o zona muntoasa acoperita cu zapada, la 2.000 de metri altitudine, aproape de o statiune populara de schi, Pra Loup.

Echipele de salvare sunt pe drum, ramasitele avionului au fost localizate din elicopter, insa nu exista niciun drum care sa duca spre locul prabusirii.

Vremea, in zona, in momentul tragicului accident, era calma, insa pe masura ce orele trec ea se deterioreaza. Prognozele meteo anunta ninsoare pentru miercuri.

BBC relateaza ca de vina pentru prabusire ar putea fi problemele mecanice aparute, avionul fiind unul dintre cele mai vechi Airbus A320 aflate inca in uz. Este folosit de compania germana inca din 1991.

Avion prabusit in Franta: Prima reactie a Germanwings - detalii despre pilot, pasageri si starea aeronavei

Capitanul era extrem de experimentat si lucra la compania aeriana Germanwings de 10 ani.

Rapoartele Flightradar24, care monitorizeaza traficul aerian pe mapamond, arata ca aparatul a urcat la o altitudine de 11.582 de metri, altitudinea la care trebuia sa zboare, dupa care a inceput sa scada in altitudine rapid.

Contactul s-a pierdut cand aparatul avea o altitudine de 1.828 de metri.

Initial, s-a transmis ca avionul a emis un semnal, insa autoritatile germane au anuntat ca acesta nu a venit dinspre Airbus, ci de la controlorii traficului aerian, cand au pierdut contactul cu aparatul.

Conform Flightradar24, aparatul a coborat cu o viteza de peste 1.000 de metri pe minut, una standard atunci cand vine vorba de aterizare. Airbusul a coborat timp de opt minute, dupa care contactul s-a pierdut.

Autoritatile germane au decarat ca nu exista o explicatie clara legata de motivul pentru care avionul a inceput sa coboare.

La bord se aflau 144 de pasageri, si sase membri ai echipajului, dintre care patru in cabina.

Avion prabusit in Franta: Imaginile disperarii - fotografii dramatice cu familiile victimelor (Galerie foto)

Conform Bild, la bord se aflau si 16 elevi straini, asa-zisi "exchange students", dar si doi profesori. Spania a anuntat ca din informatiile pe care le are, 45 de pasageri erau spanioli. Se crede ca la bord se aflau si pasageri din Turcia.

La aceasta ora, au venit confirmari din mai multe parti ca nu exista supravietuitori. Una dintre acestea este a ministrului de Transport francez Alain Vidalies. La sol pare sa nu fi fost nimeni ranit.

Presedintele francez a calificat cele intamplate ca fiind "o tragedie".

Avion prabusit in Franta: Actiunile Airbus si Lufthansa, scadere abrupta pe bursa

In ciuda unor accidente mediatizate, anul trecut a fost cel mai sigur pentru aviatie, existand un singur accident fatal la 2,38 de milioane de zboruri. In 2013, a fost un accident fatal la 1,91 de milioane de zboruri.

De mentionat e faptul ca nu a fost inclus si aparatul Malaysian Airlines prabusit in Ucraina, cu 298 de pasageri, acesta fiind calificat "pierdere de razboi" si nu accident.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#avion prabusit Franta informatii, #avion prabusit Franta pilot, #avion prabusit Franta loc, #avion prabusit Franta Alpi, #avion prabusit Franta tari pasageri, #avion prabusit Franta reactii , #avion prabusit Franta