Avion prabusit intentionat in Franta: Bunicul copilotului, medic pediatru din Romania - povestea familiei

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:56
23278 citiri
Avion prabusit intentionat in Franta: Bunicul copilotului, medic pediatru din Romania - povestea familiei
Foto: Facebook/German Wings

O publicatie locala germana a facut o descoperire uluitoare despre familia copilotului Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit intentionat avionul Germanwings, cu 150 de oameni la bord, in Alpii francezi.

Publicatia Donaukurier a relatat ca bunicul lui Andreas Lubitz ar fi originar din Romania.

Jurnalistii germani au scris ca bunicul aviatorului, de profesie medic pediatru, s-a mutat din Romania in Germania, alaturi de sotia sa, in anii 1970.

Acestia s-au stabilit in orasul Neuburg, dupa ce bunicul lui Lubitz a participat la o conferinta medicala si si-a gasit un loc de munca la Spitalul de Copii din oras.

Sotia lui, bunica aviatorului presupus sinucigas, a fost invatatoare la o scoala primara din Neuburg. Bunicul lui Andreas Lubitz are acum 87 de ani, iar bunica 84.

Avion prabusit intentionat in Franta: "Deschide naibii usa!", a strigat comandantul la copilot

Cei doi au impreuna o fiica, mama lui Andreas Lubitz, in varsta de 55 de ani. Aceasta a decis in urma cu cateva luni sa ii mute pe parintii sai in Montabaur, pentru a fi mai aproape de ei.

In orasul Montabaur, Andreas Lubitz locuia alaturi de parintii sai, cu toate ca avea o proprietate si in Dusseldorf, unde ar fi trebuit sa aterizeze avionul mortii.

Bunicii sai locuiesc acum foarte aproape de casa in care a trait Lubitz si care a fost perchezitionata de procurorii germani dupa ce s-a descoperit ca aviatorul a prabusit aeronava in mod deliberat, blocandu-l pe pilot in afara cabinei.

Andreas Lubitz, care avea 27 de ani, a mers de multe ori in Neuburg, alaturi de mama sa, in vacanta la bunici, care au locuit in cartierul Ried pana acum cateva luni, dupa cum povestesc vecinii.

Fosta iubita a copilotului Germanwings: Planuia de anul trecut ceva ce "va ramane in memoria tuturor"

Cei care l-au cunoscut pe Andreas Lubitz il descriu drept "un tanar foarte tacut si politicos". Ei sustin ca aviatorul obisnuia sa tunda iarba si sa se plimbe alaturi de bunicul sau. Uneori, tatal copilotului il insotea la alergat pe malul Dunarii, joggingul fiind una dintre activitatile preferate ale lui Lubitz.

Toata lumea stia ca Lubitz isi dorea sa devina pilot inca de cand era adolescent, pentru ca bunicii vorbeau cu vecinii despre pasiunile nepotului lor.

Lubitz, in concediu medical in ziua zborului

Aceste noi informatii vin in contextul in care procurorii germani au descoperit vinerea trecuta dovezi ca Andreas Lubitz a ascuns de angajatori faptul ca avea concediu medical pentru ziua zborului.

Procurorii spun ca nu au gasit nicio scrisoare de adio sau dovada de afiliere politica sau religioasa, in schimb au gasit un document rupt, care atesta ca se afla in concediu medical.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului

Adeverinta rupta ar demonstra ca Lubitz "a pastrat boala secreta de angajator si mediul sau profesional". Procurorii germani nu au dezvaluit de ce boala suferea Andreas Lubitz, insa presa germana a relatat ca aceasta ar fi fost o afectiune depresiva.

Totodata, politia germana a descoperit "un numar mare de medicamente" destinate tratamentului tulburarilor psihice, in urma perchezitiilor care au avut loc in casele aviatorului.

Avion prabusit in Franta: In casa copilotului s-au gasit medicamente pentru tulburari psihice

Vineri au aparut si alte detalii despre starea de spirit a copilotului care a prabusit intentionat avionul companiei Germanwings. Lubitz ar fi trecut printr-o criza existentiala, dupa ce se despartise de iubita.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul s-ar fi despartit recent de iubita, trecea printr-o criza

Procurorii francezi au explicat, joia trecuta, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca aeronava Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusita in mod deliberat de copilot.

Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#bunic copilot Romania, #bunici copilot Romania, #bunic medic pediatru Romania copilot , #avion prabusit Franta