Avion prabusit intentionat in Franta: Ce stia iubita copilotului

Autor: Ana Ilie
Marti, 31 Martie 2015, ora 17:34
4606 citiri
Avion prabusit intentionat in Franta: Ce stia iubita copilotului
Foto: Socialchannel.it

Iubita copilotului avionului Germanwings, prabusit cu 150 de persoane la bord in Alpii francezi, saptamana trecuta, stia ca acesta are probleme psihologice dar "nu stia amploarea problemelor", a explicat, marti, un oficial guvernamental european.

Sursa CNN a aratat ca prietena lui Andreas Lubitz le-a spus anchetatorilor ca incercau sa isi rezolve problemele si erau "optimisti", asa ca a fost la fel de surprinsa ca toata lumea de ceea ce a facut acesta.

Iubita copilotului a spus ca Lubitz a vizitat doi doctori, unul oftalmolog si altul neuropsiholog, care l-au declarat incapabil sa munceasca. Ambii doctori au ajuns la concluzia ca are probleme psihologice.

Sursa a mai spus ca Lubitz s-a plans de probleme de vedere si a mers la oftalmolog, care i-a pus diagnosticul de afectiune psihosomatica si i-a dat un document prin care il declara incapabil de munca.

Una din teoriile cu care lucreaza acum investigatorii este ca Lubitz se temea ca afectiunea sa va duce la pierderea licentei de zbor. "Evident, zborul era o parte importanta din viata sa", a aratat sursa.

Lubitz i-ar fi spus neuropsihologului ca este prea stresat ca sa munceasca. Sursa citata de CNN spune ca nu stie ca Lubitz sa isi fi informat doctorii ca are tendinte sinucigase, insa investigatorii cred ca avea ganduri suicidare.

Sursa a mai infirmat zvonurile potrivit carora Lubitz s-ar fi despartit de iubita cu o zi inainte de zborul fatal sau ca aceasta ar fi insarcinata.

Avion prabusit in Franta: Copilotul fusese tratat pentru tendinte sinucigase

Anterior, procurorii germani au aratat ca aviatorul care a prabusit avionul Germanwings a fost tratat pentru tendinte sinucigase in urma cu cativa ani, nu si recent.

In zilele ce au urmat accidentului de saptamana trecuta din Franta, in urma caruia nu a supravietuit nicio persoana, au iesit la iveala mai multe detalii despre Lubitz.

Spre exemplu, se crede ca iubita sa ar fi fost insarcinata. Totusi, tanara s-ar fi despartit de Andreas Lubitz din cauza personalitatii sale haotice, care a determinat-o sa ii fie teama de el.

Avion prabusit intentionat in Franta: Bunicul copilotului, medic pediatru din Romania - povestea familiei

Totodata, Bild a scris ca Andreas Lubitz a avut o aventura de cinci luni cu o insotitoare de bord de la Germanwings pe nume Maria.

Ea este cea care a dezvaluit ca Lubitz i-a spus la un moment dat ca planuia un act atat de atroce incat numele sau va ramane in memoria colectiva pentru totdeauna.

Fosta iubita a copilotului Germanwings: Planuia de anul trecut ceva ce "va ramane in memoria tuturor"

Femeia a declarat ca Lubitz i-ar fi spus amenintator anul trecut: "Intr-o zi, voi face ceva care va schimba totul, iar apoi toti vor sti numele meu si si-l vor aminti".

Cand a auzit despre prabusirea avionului Germanwings de martea trecuta, tanara si-a amintit profetia amenintatoare a lui Lubitz. "N-am stiut ce a vrut sa spuna, dar acum are sens", a declarat femeia pentru Bild.

Ea a mai povestit ca Lubitz se trezea uneori noaptea urland "ne prabusim!". Problemele personale si comportamentul ciudat al pilotului au determinat-o pe tanara sa-l paraseasca speriata.

Lubitz, in concediu medical in ziua zborului

Aceste noi informatii vin in contextul in care procurorii germani au descoperit vinerea trecuta dovezi ca Andreas Lubitz a ascuns de angajatori faptul ca avea concediu medical pentru ziua zborului.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului

Adeverinta rupta ar demonstra ca Lubitz "a pastrat boala secreta de angajator si mediul sau profesional". Procurorii germani nu au dezvaluit de ce boala suferea Andreas Lubitz, insa presa germana a relatat ca aceasta ar fi fost o afectiune depresiva.

Totodata, politia germana a descoperit "un numar mare de medicamente" destinate tratamentului tulburarilor psihice, in urma perchezitiilor care au avut loc in casele aviatorului.

Avion prabusit in Franta: In casa copilotului s-au gasit medicamente pentru tulburari psihice

Procurorii francezi au explicat, joia trecuta, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca aeronava Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusita in mod deliberat de copilot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#copilot avion probleme psihologice, #copilot avion Franta , #avion prabusit Franta