Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul, concediu medical in ziua zborului - Ce spune Germanwings

Vineri, 27 Martie 2015, ora 17:22
3755 citiri
Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul, concediu medical in ziua zborului - Ce spune Germanwings
Foto: Plane Spotters/R. Bexten

Germanwings a venit cu lamuriri, vineri, dupa ce procurorii germani au dezvaluit ca Andreas Lubitz, copilotul suspectat ca a prabusit deliberat avionul companiei aeriene, avea concediu medical in ziua zborului, insa a ascuns acest lucru.

Germanwings, operatorul de zbor low-cost afiliat Lufthansa, a informat ca nu stia nimic despre faptul ca Andreas Lubitz avea o adeverinta medicala care spunea ca nu era apt de zbor in ziua respectiva, mai exact marti.

"Relatarile din presa arata ca Andreas Lubitz, copilotul zborului FU 9525, avea concediu medical in ziua accidentului. Germanwings ar vrea sa clarifice ca acesta nu a prezentat nicio adeverinta companiei pentru acea zi", se precizeaza pe site-ul oficial al operatorului de zbor.

Comunicatul Germanwings vine dupa ce procurorii germani au anuntat ca au descoperit dovezi ca Andreas Lubitz a ascuns de angajatori faptul ca avea concediu medical pentru ziua zborului.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului

Procurorii spun ca nu au gasit nicio scrisoare de adio sau dovada de afiliere politica sau religioasa, in schimb au descoperit documentul care atesta ca se afla in concediu medical rupt.

Adeverinta rupta ar demonstra ca Lubitz "a pastrat boala secreta de angajator si mediul sau profesional". Procurorii germani nu au dezvaluit de ce boala suferea Andreas Lubitz, insa presa germana a relatat ca aceasta ar fi fost o afectiune depresiva.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul s-ar fi despartit recent de iubita, trecea printr-o criza

Jurnalsitii de la Berlin au mai scris ca aviatorul suspectat ca a prabusit intentionat avionul Germanwings, s-ar fi tratat de depresie in trecut. In anul 2009, Andreas Lubitz ar fi fost diagnosticat cu "depresie severa" si ar fi urmat tratamente psihiatrice timp de un an si jumatate, intrerupandu-si si pregatirea de pilotaj din aceasta cauza.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul a fost depresiv, a primit ajutor psihiatric

Reactie neasteptata de la psihiatrii, despre pilotii cu depresie: Zboara de decenii fara probleme, nu stigmatizati!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Germanwings concediu medical, #Germanwings pilot concediu medical , #avion prabusit Franta