Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului

Autor: Ana Ilie
Vineri, 27 Martie 2015, ora 14:39
22891 citiri
Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul se afla in concediu medical in ziua zborului
Foto: Facebook/German Wings

Procurorii germani au descoperit dovezi ca Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings prabusit in Alpii francezi marti, cu 150 de persoane la bord, a ascuns de angajatori faptul ca avea concediu medical pentru ziua zborului.

Procurorii spun ca nu au gasit nicio scrisoare de adio sau dovada de afiliere politica sau religioasa, in schimb au descoperit un document rupt, care atesta ca se afla in concediu medical, scrie Fox.

Adeverinta rupta ar demonstra ca Lubitz "a pastrat boala secreta de angajator si mediul sau profesional". Procurorii germani nu au dezvaluit de ce boala suferea Andreas Lubitz, insa presa germana a relatat ca aceasta ar fi fost o afectiune depresiva.

Avion prabusit intentionat in Franta: Copilotul s-ar fi despartit recent de iubita, trecea printr-o criza

Vineri au aparut si alte detalii despre starea de spirit a copilotului care a prabusit intentionat avionul companiei Germanwings. Lubitz s-ar fi despartit recent de iubita sa si ar fi trecut printr-o criza existentiala, dupa ce in trecut fusese tratat pentru depresie.

Andreas Lubitz trecea printr-o criza existentiala din cauza relatiei tensionate pe care o avea cu iubita lui, de care s-ar fi si despartit la un moment dat. Tanarul in varsta de 27 de ani ar fi fost chiar logodit cu aceasta femeie misterioasa.

Avionul, prabusit deliberat de copilot

Procurorii francezi au explicat, joi, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca aeronava Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusita in mod deliberat de copilot.

Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

Copilotul, care era constient in cabina, poate fi auzit cum blocheaza usa dupa ce pilotul ia o pauza pentru a merge la baie. In timp ce copilotul ghida avionul in jos, inspre Alpii francezi, pilotul era de partea celalalta a usii, batand disperat sa intre.

Nu este vorba despre un act terorist, a subliniat procurorul de caz, ci de o sinucidere, desi, "atunci cand esti responsabil de moartea a 150 de persoane, nu cred ca mai poti spune ca e sinucidere".

Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings s-a prabusit marti in sudul Frantei, in Alpi, in regiunea Digne.

Avion prabusit in Franta: Povestea miraculoasa a unei surpravietuitoare "prea gravida" sa zboare

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Oficialitatile franceze au anuntat la scurt timp dupa accident ca nu exista supravietuitori in urma accidentului care a avut loc intr-o zona cu acces dificil.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#copilot avion Franta concediu medical, #copilot Franta boala mentala , #avion prabusit Franta