Principalele catastrofe aeriene de pe teritoriul Frantei in ultimii 40 de ani

Marti, 24 Martie 2015, ora 18:36
2802 citiri
Principalele catastrofe aeriene de pe teritoriul Frantei in ultimii 40 de ani

Prabusirea unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings in sudul Frantei, marti, reprezinta una dintre cele mai grave catastrofe aeriene produse pe teritoriul francez in ultimii 40 de ani, relateaza AFP, prezentand o cronologie a accidentelor aviatice.

Avion cu 150 de oameni la bord prabusit in Franta - Prima fotografie de la locul accidentului LIVE

- 24 martie 2015: Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societatii Lufthansa, care circula de la Barcelona catre Dusseldorf si avea 150 de persoane la bord, s-a prabusit in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei. Potrivit autoritatilor, nu exista supravietuitori.

- 9 august 2007: Un avion al companiei Air Moorea, cu 20 de persoane la bord, s-a prabusit in timpul decolarii de pe insula Moorea, in Polinezia Franceza, fara a exista supravietuitori.

- 24 martie 2001: Un avion bimotor Twin Otter DHC6 al companiei Air Caraibes s-a prabusit pe o casa in timp ce se pregatea sa aterizeze pe insula Saint-Barthelemy, in Antile, provocand moartea a 22 de persoane.

- 25 iulie 2000: Un aparat de zbor Concorde al companiei Air France, cu destinatia New York, s-a prabusit la decolare pe un hotel din Gonesse (Val-d'Oise), in apropiere de aeroportul parizian Roissy, provocand moartea a 113 persoane.

- 20 ianuarie 1992: Un Airbus A320 al Air Inter, care asigura cursa Lyon-Strasbourg, s-a prabusit pe muntele Sainte-Odile, in apropiere de Strasbourg. In urma accidentului au murit 87 de persoane, iar noua au supravietuit.

- 10 aprilie 1989: Un Fokker 27 al companiei EAS, care asigura cursa Paris-Valence (Drome), s-a prabusit in masivul Vercors, provocand moartea celor 22 de persoane aflate la bord.

- 26 iunie 1988: Un Airbus A 320 al companiei Air France s-a prabusit in timpul unui miting aerian la Habsheim (Haut-Rhin), cauzand moartea a trei persoane.

- 4 martie 1988: 23 de persoane au murit dupa ce un Fokker 27 al companiei regionale TAT, care efectua cursa Nancy-Paris, s-a prabusit la Machault (Seine-et-Marne), la aproximativ 60 de kilometri sud de Paris.

- 1 decembrie 1981: Un avion DC-9 al companiei iugoslave Inex Adria, care venea de la Ljubljana (Slovenia), a lovit un munte in apropiere de Ajaccio (Corse-du-Sud), provocand moartea a 180 de persoane.

- 3 martie 1974: Un avion DC-10 al companiei Turkish Airlines, care asigura legatura Istanbul-Paris-Londra s-a prabusit la Ermenonville (Oise), la scurt timp dupa decolarea din Paris, din cauza deschiderii inopinate a usii de la cala de bagaje. Aceasta este cea mai grava catastrofa aeriana din Franta, bilantul fiind de 346 de morti.

Citeste si:
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Ciolacu, despre pensiile speciale ale primarilor: „Cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea. Pentru un an de zile”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la şedinţa de luni, 6 decembrie, a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze....
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu îl compară acum cu Orban. „Eu l-am sfătuit să facă un pas în spate”
Unul dintre politicienii care l-au sfătuit pe Florin Cîțu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, spunând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost...