Tragedia din Alpi: Noi detalii incendiare despre copilotul care a prabusit avionul in munti

Duminica, 13 Martie 2016, ora 13:04
20321 citiri
Tragedia din Alpi: Noi detalii incendiare despre copilotul care a prabusit avionul in munti

Inainte de a prabusi intentionat un avion in Alpii francezi, in care se aflau 144 de pasageri, copilotului Andreas Lubitz, angajat al Germanwings, i se spusese sa mearga la spital.

Un medic ii spusese copilotului sa mearga la un psihiatru, cu cateva saptamani inainte ca acesta sa doboare intentionat un avion, in martie 2015, luandu-si propria viata, dar si pe cea a pasagerilor si insotitorilor de bord, in total 150 de persoane, informeaza BBC.

Pilotul care a prabusit avionul Germanwings contactase zeci de medici

Detaliile vin la circa un an de la tragedia din 24 martie 2015. Toate datele arata ca Lubitz a prabusit deliberat avionul, el suferind de depresie severa.

Noi dezvaluiri despre Andreas Lubitz: A "exersat" prabusirea avionului Germanwings pe o alta cursa a companiei

Desi pilotul fusese consultat de mai multi experti inainte de incident, niciunul nu a alertat compania care il angajase, Germanwings.

Tragedia din Alpi: Ramasitele neidentificate ale pasagerilor Germanwings, inhumate intr-o groapa comuna

O suta cincizeci de persoane, intre care 72 de germani si 50 de spanioli, au murit la 24 martie in urma prabusirii in Alpii francezi a unui avion Airbus apartinand Germanwings, filiala low-cost a companiei aeriene germane Lufthansa, care facea legatura intre Barcelona si Dusseldorf.

Anchetatorii au stabilit ulterior ca pilotul in varsta de 27 de ani, care a suferit de depresie severa in trecut, folosise calculatorul personal, acasa, pentru a gasi si studia metode de a se sinucide, chiar cu cateva zile inainte de tragedie.

Anchetatorii mai anuntau, tot anul trecut, ca Lubitz a prabusit intentionat aeronava Germanwings, dupa ce s-a incuiat in cabina, in timp ce pilotul era plecat. Procurorii germani care participa la ancheta au descoperit ca Lubitz a petrecut ore in sir online, in saptamana anterioara producerii tragediei, studiind metode de sinucidere, dar si de securizare a cabinei pilotilor, ceea ce dovedeste ca actul sau a fost premeditat.

Pe de alta parte, Lubitz luase legatura cu zeci de doctori in perioada precedenta prabusirii. Acest lucru sugereaza ca el era disperat sa gaseasca explicatii pentru o suferinta mentala sau fizica de natura cronica.

Procurorii mai spuneau anul trecut ca au gasit documente semnate de medici in baza carora Lubitz fusese scutit de la serviciu, inclusiv unul care acoperea ziua in care s-a produs accidentul, dar se pare ca el ar fi ascuns aceste informatii angajatorului si colegilor.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...