Avion doborat in Ucraina: Aeronavele ocolesc spatiul aerian al Ucrainei. Creste traficul pe cerul Romaniei

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 15:56
4152 citiri
Avion doborat in Ucraina: Aeronavele ocolesc spatiul aerian al Ucrainei. Creste traficul pe cerul Romaniei

Intr-o zi normala, spatiul aerian al Ucrainei este unul dintre cele mai congestionate din lume. Acesta serveste drept intersectie majora pentru zboruri ce leaga centre majore din Europa cu cele din Asia.

Insa, dupa ce avionul 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de pasageri la bord, printre care si un roman, a fost doborat, joi dupa amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk, de rachete trase de la sol, cele mai multe companii aeriene au ordonat ca aeronavele lor sa ocoleasca spatiul aerian al Ucrainei, informeaza Business Insider.

Avion prabusit in Ucraina: Dovezi incontestabile ca teroristii l-au doborat cu arme rusesti LIVE

O harta publicata pe Twitter de Newsweek ilustreaza spatiul aerian al Ucrainei la cateva ore dupa ce zborul MH17 a pierdut contactul cu radarul. Se poate observa cum toate aeronavele au fugit din aceasta zona.

Doua dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, Lufthansa si British Airways, au anuntat ca au ordonat avioanelor sale sa stea departe de zonele de conflict.

Pentru a evita atat spatiul aerian din Ucraina, cat si pe cel din Rusia, Lufthansa a directionat zborurile sale prin Romania.

Avion cu 298 de oameni la bord, doborat cu rachete in Ucraina: Rusia si Ucraina isi paseaza reciproc responsabilitatea

ROMATSA a anuntat, vineri, ca este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina.

Avion doborat in Ucraina: Anunt crucial despre traficul aerian din Romania

Regia a luat deja masurile necesare pentru a asigura serviciile de navigatie aeriana pentru aeronavele care solicita sa survoleze spatiul aerian al Romaniei.

"In cazul in care vor exista solicitari din partea EUROCONTROL, suntem pregatiti sa asiguram mai multe sectoare de dirijare simultan.

Precizam ca ROMATSA asigura deja o crestere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutarii zborurilor in urma conflictului din Ucraina", informeaza site-ul ROMATSA.

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. Serviciile secrete americane au confirmat ca aeronava a fost doborata de rachete trase de la sol, insa nu s-a aflat inca cine se afla in spatele atacului.

In timp ce Rusia si Ucraina dau vina una pe alta pentru aceasta tragedie, un lider insurgent a revendicat atacul, spunand ca "nimeni nu zboara pe cerul nostru". Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prabusirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si ar fi trecut pe langa un spatiu aerian restrictionat.

Se pare ca o mare parte din persoanele aflate la bord, mergea la o conferinta internationala la Melbourne, Australia. Ar fi vorba despre peste 100 de experti in HIV, recunoscuti la nivel mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#avion doborat Ucraina, #zboruri deviate Ucraina, #roman avion doborat Ucraina , #avion prabusit in Ucraina