Avion doborat in Ucraina: Avertisment final pentru Putin

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 12:15
6617 citiri
Avion doborat in Ucraina: Avertisment final pentru Putin

Premierul australian Tony Abbott l-a amenintat pe presedintele rus Vladmir Putin ca nu il va lasa sa participe la un summit din Australia, care urmeaza sa aiba loc in noiembrie, daca Rusia nu coopereaza in cadrul investigatiei privind avionul malaezian prabusit in estul Ucrainei.

Abbot a spus ca nu este deloc impresionat de reactia Rusiei la criza avionului doborat de rachete in apropiere de Donetk, relateaza The Telegraph.

Abia controlandu-si furia la o conferinta de presa, Abbot l-a amenintat pe Vladimir Putin ca ii va da interdictie sa intre in Australia pentru a participa la summit-ul G20 din noiembrie, daca Rusia nu coopereaza in cadrul investigatiei.

Prim-ministrul Australiei este de parere ca avionul a fost, cel mai probabil, doborat de o arma fabricata in Rusia si a acuzat Moscova de "facilitarea uciderii cetatenilor australieni".

Avion doborat in Ucraina: Zeci de pasageri nu au putut fi identificati

La bordul aeronavei doborate se aflau 27 de australieni, dupa cum au anuntat intr-o conferinta de presa, vineri dimineata, reprezentantii companiei de zbor.

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. Serviciile secrete americane au confirmat ca aeronava a fost doborata de rachete trase de la sol, insa nu s-a aflat inca cine se afla in spatele atacului.

In timp ce Rusia si Ucraina dau vina una pe alta pentru aceasta tragedie, un lider insurgent a revendicat atacul, spunand ca "nimeni nu zboara pe cerul nostru". Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prabusirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si ar fi trecut pe langa un spatiu aerian restrictionat.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#avion prabusit Ucraina, #Australia avertisment Putin, #Putin avion Ucraina , #avion prabusit in Ucraina