Avion doborat in Ucraina: Cutiile negre, decriptate in Marea Britanie

Marti, 22 Iulie 2014, ora 17:11
3301 citiri
Avion doborat in Ucraina: Cutiile negre, decriptate in Marea Britanie

Cutiile negre ale avionului doborat in Ucraina urmeaza sa fie decriptate de specialisti in Marea Britanie, a anuntat guvernul ucrainean.

Aparatele au fost predate de catre separatisti reprezentantilor Malaeziei sositi in Donetk, care, la randul lor, vor livra cutiile negre oficialilor olandezi, potrivit news.rin.ru.

Cutiile negre vor fi transferate in Regatul Unit, urmand sa fie decriptate de expertii Biroului de Investigatii din Marea Britanie.

Acord cu insurgentii prorusi

Anterior acestei decizii, premierul malaezian Najib Razak a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu separatistii prorusi din estul Ucrainei, care au acceptat sa predea cutiile negre ale avionului reprezentantilor malaezieni din Donetk. El a reusit astfel sa ajunga la un acord pe care liderii statelor mai puternice, europene, nu l-au putut obtine.

Avion doborat in Ucraina: Intelegere cu separatistii rusi - cui vor preda cutiile negre

Luni, separatistii din estul Ucrainei au spus ca vor preda cutiile negre numai Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile (ICAO), care desfasoara o investigatie asupra tragediei.

Aparatele au fost duse in Donetk si se afla in posesia sefului regiunii, Alexander Borodai. Acesta a spus ca le va preda doar expertilor ICAO, o unitate specializata a ONU, urmand ca investigatorii sa verifice daca obiectele provin, intr-adevar, de la aeronava prabusita cu aproape 300 de oameni la bord, printre care si un roman, in apropiere de granita cu Rusia.

Avion doborat in Ucraina: Separatistii anunta cui predau cutiile negre

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord, printre care un roman, s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk. Serviciile secrete americane au confirmat ca aeronava a fost doborata de rachete trase de la sol, insa nu s-a aflat inca cine se afla in spatele atacului.

In timp ce Rusia si Ucraina dau vina una pe alta pentru aceasta tragedie, un lider insurgent a revendicat atacul, spunand ca "nimeni nu zboara pe cerul nostru". Mai multe anchete de amploare au fost demarate la scurt timp de la prabusirea avionului Boeing 777, care se deplasa pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si ar fi trecut pe langa un spatiu aerian restrictionat.

Kievul acuza Moscova

Un lider separatist ordona: Puneti mana pe cutiile negre. Moscova intreaba de ele!

Guvernul din Ucraina a postat duminica pe YouTube o inregistrare cu mai multe conversatii intre rebelii prorusi din care reiese ca acestia incercau sa gaseasca si sa ascunda cutiile negre ale avionului doborat in Ucraina, la ordinele Moscovei.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cutii negre Marea Britanie, #cutii negre Marea Britanie avion, #cutii negre Marea Britanie Ucraina , #avion prabusit in Ucraina
Comentarii