Avion doborat in Ucraina De ce nu a stiut MAE ca era un roman la bord: Andre in loc de Andrei

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 15:06
4838 citiri
Avion doborat in Ucraina De ce nu a stiut MAE ca era un roman la bord: Andre in loc de Andrei
Foto: B1 TV

Ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, a explicat, sambata dupa-amiaza, de ce romanul mort in urma prabusirii avionului Malaysian Airlines in Ucraina nu a fost identificat ca atare in prima instanta.

"Am primit o evidenta la un anumit moment. Evidenta pe cetatenii, dar nu cu nume prenume. La un anumit moment am primit o informatie ca nu exista in evidenta listei niciun romn.

Avion doborat in Ucraina: Marturiile cutremuratoare ale surorii romanului care a murit in catastrofa aviatica (Video)

Explicatia a fost ca toti aveau pasapoarte de alta cetatenie, ceea ce a creat o dificultate la clarificarea cetateniilor cetatenilor. Concluzia comunicata a fost o buna perioada de timp ca nu exista niciun cetatean roman, pentru ca niciunul nu folosise un pasaport romanesc", a declarat Titus Corlatean.

Acesta a precizat ca in ciuda acestor informatii, membrii celulei de crize, care a fost reactivata pe 17 iulie au preferat sa mearga mai departe cu cercetarile. Ministrul a precizat ca un alt impediment in descoperirea romanului pe lista de pasageri a fost faptul ca numele lui era trecut "Andre", nu "Andrei".

Avion doborat in Ucraina: Malaysia Airlines, anunt de ultima ora despre pasageri

"Numele era gresit: Andre si nu Andrei. Si asta a generat dificultati. Ulterior am primit numele corect. Apoi si data nasterii. Astfel incat in doua minute a fost identificata si cealalta cetatenie, in speta romaneasca", a continuat Corlatean.

Ministrul a adaugat ca cei din celula de criza au luat legatura cu familia si ca de aceea MAE a transmis ca rudele doresc sa nu fie facute publice datele personale, dar ca acest lucru nu s-a intamplat, o parte a presei anuntand multe informatii cu caracter personal si facand publica si poza tanarului student roman.

"Presa este libera, dar eu as face apel la retinere in a respecta familia", a mai spus Corlatean.

Un roman si-a pierdut viata in urma accidentului aviatic care a avut loc joi in Ucraina. In total, 298 de persoane au murit.

Desi initial familia a cerut sa nu fie facute publice date personale despre Andrei, care detinea si cetatenie canadiana, sora sa, Alexandra Anghel, a stat de vorba cu o jurnalista de la Toronto Sun.

Andrei Anghel avea 24 de ani si era student in anul II la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj.

El avea si cetatenie canadiana, copilarind in aceasta tara, si revenise de curand in Romania pentru a studia medicina.

Romanul calatorea cu o tanara din Germania care era studenta tot la medicina in Cluj-Napoca.

Decanul UMF Cluj a declarat vineri ca cei doi mergeau la un congres de cercetare stiintifica, si anume la o conferinta internationala pe tema HIV din Melbourne, la care urmau sa participe peste 100 de experti mondiali.

Studentul roman cu cetatenie canadiana era unul dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk.

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca prabusirea avionului reprezinta "o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea intreaga".

Bauer a sustinut ca serviciile Ucrainei au obtinut dovezi inconstestabile ca avionul a fost doborat de teroristi cu arme rusesti si a acuzat Kremlinul ca destabilizarea pe care ar fi provocat-o in Donbas, regiune ce cuprinde Donetk si Luhansk, este "o amenintare directa la adresa pacii si securitatii internationale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#MAE roman mort Ucraina, #roman mort avion Ucraina, #Titus Corlatean roman mort Ucraina , #avion prabusit in Ucraina