Avion doborat in Ucraina: Expertii internationali, intampinati cu explozii

Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:29
2985 citiri
Avion doborat in Ucraina: Expertii internationali, intampinati cu explozii

Mai multe explozii au avut loc, joi, in zona prabusirii avionului Malaysia Airlines in estul separatist al Ucrainei, la scurt timp de la sosirea expertilor olandezi si australieni.

Un jurnalist AFP care transmite din zona conflictuala a relatat ca specialistii internationali au fost intampinati cu explozii zgomotoase la sosirea la locul tragediei, dupa ce acestia au ajuns in zona pentru prima oara, dupa mai multe incercari esuate in ultima saptamana, arata Channel News Asia.

Avion doborat in Ucraina: Inspectorii OSCE s-au intors iar din drum (Video)

Mai multe explozii s-au produs la cativa kilometri de perimetrul prabusirii aeronavei, iar un fum negru si dens s-a putut observa dintr-un sat aflat in apropiere epavei.

Expertii olandezi si australieni au ajuns, joi, in zona tragediei, dupa ce au incercat de mai multe ori sa patrunda in acel perimetru, insa nu au putut din cauza luptelor dintre fortele de la Kiev si separatistii prorusi, a anuntat Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care a trimis, de asemenea, observatori in estul Ucrainei.

Armata ucraineana si-a suspendat operatiunea anti-terorista din zona pentru a le putea permite accesul specialistilor internationali, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

Expertii olandezi si australieni desfasoara o ancheta in estul Ucrainei, pentru a stabili circumstantele in care a fost doborata aeronava Malaysia Airlines cu aproape 300 de oameni la bord, printre care si un roman.

Avion doborat in Ucraina: Olanda si Malaezia, discutii despre accesul la locul tragediei

Mai mult, parlamentul ucrainean a ratificat, joi, intelegeri cu Olanda si Australia, prin care acestora li se permite trimiterea a circa 950 de "trupe armate" pentru a securiza locul prabusirii avionului Malaysia Airlines, in estul instabil al Ucrainei.

Potrivit acestor acorduri, cele doua tari pot trimite personal "militar si non-militar" la locul tragediei, cu toate ca oficialii olandezi au spus anterior ca ar fi nerealista o trimitere de trupe pentru a sustine o echipa de experti care sunt deja la fata locului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#explozii experti Ucraina, #explozii Ucraina avion doborat, #avion doborat Ucraina ancheta , #avion prabusit in Ucraina