Avion doborat in Ucraina: Putin era adevarata tinta? Ipoteza, din nou in discutie

Duminica, 10 August 2014, ora 11:59
13268 citiri
Avion doborat in Ucraina: Putin era adevarata tinta? Ipoteza, din nou in discutie

Analistii serviciilor de informatii americane sunt de parere ca presedintele rus Vladimir Putin, al carui avion zbura in apropiere de aeronava Malaysia Airlines doborata in estul Ucrainei, ar fi fost de fapt tinta luptatorilor ucraineni, care au lovit avionul gresit.

Expertii americani iau in calcul astfel posibilitatea ca doborarea zborului MH17 sa fi avut loc dupa o incercare esuata a extremistilor din guvernul ucrainean de a-l asasina pe presedintele rus Vladimir Putin, scrie sambata publicatia de jurnalism independent Consortium News.

Informatia a fost divulgata de o sursa din cadrul investigatiei americanilor, care a precizat ca Putin se intoarcea atunci dintr-o vizita efectuata in America de Sud.

Daca aceste lucruri ar fi adevarate, atunci se schimba dramatic directia investigatiei privind prabusirea avionului Malaysia Airlines, de la acuzatiile initiale ale guvernului american, ca rebelii din estul Ucrainei, care ar fi folosit armament rus, sunt cei responsabili pentru doborarea aeronavei ce avea la bord 298 de persoane.

Avion prabusit in Ucraina: Putin este de vina, sustine Casa Alba - ce raspunde Rusia

Avion prabusit in Ucraina: Incredibilele teorii ale conspiratiei din Rusia

Potrivit analistilor americani citati, nu s-au putut gasi dovezi ca rachete de tipul celei care ar fi dus la prabusirea avionului MH17 ar fi fost furnizata de rusi sau ar fi fost in posesia rebelilor, aparand astfel ipoteza ca luptatorii ucraineni, care au colaborat cu fortele aeriene ale tarii, ar fi incercat o ambuscada asupra avionului lui Putin, insa rezultatul a fost altul.

Avionul cu care Vladimir Putin se intorcea dupa o vizita de sase zile din America Latina are insemne in culori similare Malaysia Airlines - rosu, alb si albastru, aterizand insa in siguranta la Moscova.

Daca intr-adevar autoritatile ucrainene au intentionat sa loveasca avionul lui Putin, ar fi dispus de doar cateva minute pentru a detecta prezenta avionului si pentru a lua decizia de a trage, astfel incat ar fi plauzibil ca atacatorii au luat o decizie pripita de a lovi avionul presedintelui rus, inainte de a-si da seama ca au facut o greseala.

Ipoteza analizata de sursa citata a fost evocata si la cateva zile dupa prabusirea avionului, printre teoriile conspiratiei aparute la scurt timp dupa catastrofa fiind si aceea ca prabusirea Boieng-ului 777 ar fi fost parte dintr-o conspiratie americana care sa provoace un mare razboi cu Rusia, dar si ca avionul era plin de cadavre cand a decolat de la Amsterdam, iar dintr-un motiv inexplicabil a deviat de la cursul obisnuit pe ruta catre Kuala Lumpur, inspre nord, catre zona controlata de rebelii de langa orasul Donetk.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Putin teorie avion doborat Ucraina, #avion doborat Ucraina Putin, #Putin tinta avion Ucraina , #avion prabusit in Ucraina
Comentarii