Avion doborat in Ucraina - Reactia Rusiei la raportul final al olandezilor: E tendentios

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 18:01
4709 citiri
Avion doborat in Ucraina - Reactia Rusiei la raportul final al olandezilor: E tendentios
Foto: Captura YouTube/PopularOnYoutubeMalaysia

Raportul publicat marti de Biroul olandez pentru securitate privind catastrofa aviatica a cursei MH17 in Ucraina "are un caracter tendentios", a declarat ministrul-adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

"Rusia este gata sa ofere toate datele si evaluarile pe care le are la dispozitie si pe baza carora afirmam ca ancheta (Biroului olandez pentru securitate), ale carei rezultate au fost date publicitatii astazi, are un caracter tendentios", a declarat Riabkov marti, intr-o conferinta de presa, potrivit agentiei de presa Interfax.

Avion doborat in Ucraina: Cum si de ce s-a prabusit aeronava - raportul final

In acelasi timp, seful Comisiei pentru afaceri internationale din cadrul Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), Konstantin Kosaciov, este de parere ca "autorii raportului prezentat nu au dat raspunsuri unilaterale si s-au concentrat pe detalii tehnice, lucru mai degraba incurajator", informeaza agentia de presa TASS.

In opinia senatorului, "principala problema, una nesolutionata, consta pentru tarile Occidentului in faptul ca ele pur si simplu nu puteau admite aparitia unui alt acuzat decat Rusia sau cei pe care ei ii califica drept separatisti prorusi".

Rezultate favorabile pentru sine astepta si Ucraina, care "ar fi trebuit sa se numere printre primii suspecti si responsabili", a subliniat Kosaciov.

Avion prabusit in Ucraina: Clipul animat care arata cum a fost doborat cu racheta (Video)

"Este cu atat mai important ca raportul olandezilor nu s-a lasat dus in lesa acestor asteptari politice si s-a concentrat pe probleme tehnice, care continua sa fie destule", a mai spus acesta.

Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines a fost doborata deasupra estului Ucrainei de "o racheta sol-aer de fabricatie rusa", se spune in raportul final al Biroului olandez pentru securitate cu privire la tragedia aviatica din iulie 2014, soldata cu 298 de morti.

Totodata, Biroul olandez, care nu are in atributii sa stabileasca responsabilitatea pentru doborarea avionului, nu a specificat cine a lansat racheta.

In acelasi timp, Ucraina, care a efectuat o ancheta proprie pe marginea acestei catastrofe, a precizat ca cei care au lansat racheta au fost militari rusi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rusia avion doborat Ucraina, #Rusia raport avion Ucraina , #avion prabusit in Ucraina