Avion doborat in Ucraina - Reactia Rusiei la raportul final al olandezilor: E tendentios

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 18:01
4660 citiri
Avion doborat in Ucraina - Reactia Rusiei la raportul final al olandezilor: E tendentios

Raportul publicat marti de Biroul olandez pentru securitate privind catastrofa aviatica a cursei MH17 in Ucraina "are un caracter tendentios", a declarat ministrul-adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

"Rusia este gata sa ofere toate datele si evaluarile pe care le are la dispozitie si pe baza carora afirmam ca ancheta (Biroului olandez pentru securitate), ale carei rezultate au fost date publicitatii astazi, are un caracter tendentios", a declarat Riabkov marti, intr-o conferinta de presa, potrivit agentiei de presa Interfax.

Avion doborat in Ucraina: Cum si de ce s-a prabusit aeronava - raportul final

In acelasi timp, seful Comisiei pentru afaceri internationale din cadrul Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), Konstantin Kosaciov, este de parere ca "autorii raportului prezentat nu au dat raspunsuri unilaterale si s-au concentrat pe detalii tehnice, lucru mai degraba incurajator", informeaza agentia de presa TASS.

In opinia senatorului, "principala problema, una nesolutionata, consta pentru tarile Occidentului in faptul ca ele pur si simplu nu puteau admite aparitia unui alt acuzat decat Rusia sau cei pe care ei ii califica drept separatisti prorusi".

Rezultate favorabile pentru sine astepta si Ucraina, care "ar fi trebuit sa se numere printre primii suspecti si responsabili", a subliniat Kosaciov.

Avion prabusit in Ucraina: Clipul animat care arata cum a fost doborat cu racheta (Video)

"Este cu atat mai important ca raportul olandezilor nu s-a lasat dus in lesa acestor asteptari politice si s-a concentrat pe probleme tehnice, care continua sa fie destule", a mai spus acesta.

Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines a fost doborata deasupra estului Ucrainei de "o racheta sol-aer de fabricatie rusa", se spune in raportul final al Biroului olandez pentru securitate cu privire la tragedia aviatica din iulie 2014, soldata cu 298 de morti.

Totodata, Biroul olandez, care nu are in atributii sa stabileasca responsabilitatea pentru doborarea avionului, nu a specificat cine a lansat racheta.

In acelasi timp, Ucraina, care a efectuat o ancheta proprie pe marginea acestei catastrofe, a precizat ca cei care au lansat racheta au fost militari rusi.

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...
Comentarii
zoom100
rank 5
aici avem punctul de vedere al rușilor:
Naoi
rank 5
Cum a ajuns recheta in Ucraina la separatisti.Nu se vinde pa piata