Avion prabusit in Ucraina: Clipul animat care arata cum a fost doborat cu racheta (Video)

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 17:49
7622 citiri
Avion prabusit in Ucraina: Clipul animat care arata cum a fost doborat cu racheta (Video)
Foto: Captura YouTube/PopularOnYoutubeMalaysia

Anchetatorii olandezi au prezentat marti concluziile finale ale anchetei legate de prabusirea avionului Malaysia Airlines cu 298 de oameni la bord, in luna iulie a anului trecut, in estul separatist al Ucrainei.

Comisia Olandeza pentru Securitate a stabilit ca aeronava s-a prabusit dupa ce a fost lovita de o racheta Buk 9M38. Racheta sol-aer a lovit avionul in partea din stanga-fata, iar in urma impactului o parte a aparatului de zbor s-a rupt, se arata in raportul oficial al dezastrului aerian, relateaza BBC.

Pe langa explicatiile oferite familiilor victimelor si jurnalistilor, anchetatorii au prezentat si un clip animat care arata cum a fost doborat avionul cu racheta Buk.

Liderii din Ucraina si din Occident au acuzat ca rebelii sustinuti de Moscova au doborat avionul Boeing 777 cu proiectilul adus din Rusia, insa Moscova sustine ca racheta a fost lansata de pe un teritoriu controlat de catre fortele guvernamentale de la Kiev. Expertii sustin ca atat armata rusa, cat si cea ucraineana detin rachete de tip Buk 9M38.

Avion doborat in Ucraina: O racheta sol-aer Buk de fabricatie ruseasca a lovit zborul MH17

Totusi, anchetatorii din Comisia Olandeza pentru Securitate nu au atribuit nimanui vina pentru prabusirea avionului, insa au punctat ca spatiul aerian din zona ar fi trebuit inchis pentru evitarea tragediei.

Familiilor celor 298 de oameni aflati la bord care au murit li s-a spus ca victimele au decedat aproape imediat si nu au fost constiente de ce se intampla.

Avion doborat in Ucraina: Ce au gasit anchetatorii in cadavrele victimelor

Cu toate acestea, in raportul Comisiei Olandeze pentru Securitate se precizeaza ca "nu poate fi exclusa posibilitatea ca unii dintre ocupanti sa fi fost constienti o perioda in timpul prabusirii care a durat un minut si jumatate".

Totusi, anchetatorii spun ca este foarte putin probabil ca oamenii sa fi stiut ce se intampla. De asemenea, impactul cu racheta a fost resimtit in mod diferit de catre victime, in functie de zona avionului in care se aflau. Impactul a fost fatal pe loc doar pentru persoanele aflate in cabina de comanda.

Avion doborat in Ucraina: Investigatorii au gasit fragmente de racheta

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#avion doborat Ucraina, #avion doborat Ucraina clip animat, #ancheta avion doborat Ucraina , #avion prabusit in Ucraina