Avion prabusit in Ucraina: In trupurile pilotilor au fost gasite obiecte neidentificate

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 16:38
6565 citiri
Avion prabusit in Ucraina: In trupurile pilotilor au fost gasite obiecte neidentificate

In corpurile pilotilor avionului doborat deasupra Ucrainei la mijlocul lunii iulie au fost gasite fragmente de obiecte neidentificate. Originea obiectelor ramane de determinat, a declarat o purtatoare de cuvant a Biroului olandez pentru Siguranta, miercuri.

"Unele fragmente au fost gasite in trupurile echipajului, pilotilor. Trebuie sa investigam sa vedem daca sunt fragmente de avion. Daca nu sunt, ar putea fi fragmente de obiecte din exterior. Nu suntem siguri deocamdata ce sunt aceste fragmente. Expertii lucreaza asupra trupurilor", a spus Sara Vernooij, citata de Ria Novosti.

Marti, Biroul a facut public raportul preliminar cu privire la prabusirea avionului companiei Malaysia Airlines.

Avion doborat in Ucraina Rezultatele anchetei: A fost strapuns si s-a rupt in aer

Anchetatorii olandezi au precizat ca aparatul de zbor s-a "rupt" in aer, dupa ce a fost lovit de "numeroase obiecte", care "au strapuns avionul cu mare viteza" si l-au gaurit in unele locuri.

Sursa mentioneaza ca se poate lua in calcul, prin urmare, ipoteza ca avionul care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur sa fi fost lovit.

Cursa MH17 s-a prabusit pe teritoriul aflat in mainile rebelilor, din estul Ucrainei, in 17 iulie. Toate cele 298 de persoane aflate la bord, majoritatea din Olanda, au murit.

Avion doborat in Ucraina: Putin era adevarata tinta? Ipoteza, din nou in discutie

Inregistrarea de la bord nu trimite cu gandul la faptul ca in avion se intampla ceva anormal inainte de prabusire.

Se mentioneaza in raport ca avionul s-a "rupt" cel mai probabil dupa ce un numar mare de obiecte l-au penetrat din afara spre interior.

Cand a decolat, din Amsterdam, aparatul de zbor era in stare buna de functionare, fara probleme tehnice. In plus, nici in timpul zborului nu a fost dat vreun semnal de urgenta, au confirmat controlorii de zbor.

Avion doborat in Ucraina: Romanul mort in tragedie, identificat

Acesta nu este raportul final asupra prabusirii avionului, insa concluziile sunt importante, fiind primele oficiale asupra celor intamplate, mentioneaza sursa.

Guvernul de la Kiev si mai multi lideri occidentali spun ca exista dovezi puternice in sprijinul ipotezei ca separatistii pro-rusi din estul Ucrainei au doborat avionul cu un sistem anti-avion Buk, obtinut din Rusia. Moscova a negat in mod constant acuzatiile cum ca i-ar fi inarmat pe rebelii din Ucraina.

Un raport final in acest caz se asteapta in decurs de un an.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ucraina avion prabusit raport, #Ucraina avion piloti fragmente obiecte , #avion prabusit in Ucraina