Avion prabusit in Ucraina: Rasturnare de situatie legata de modul in care a fost doborat?

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 17:53
10557 citiri
Avion prabusit in Ucraina: Rasturnare de situatie legata de modul in care a fost doborat?
Foto: New York Daily News

Avionul prabusit in estul separatist al Ucrainei ar fi putut fi doborat din aer, potrivit procurorului-sef olandez, care conduce investigatia in cazul tragediei, in urma careia aproape 300 de oameni au murit.

Procurorul a declarat, pentru publicatia germana Der Spiegel, ca ancheta ia in calcul si aceasta posibilitate, nu doar pe cea conform careia aeronava companiei Malaysia Airlines ar fi fost doborata cu o racheta trasa de la sol, relateaza Russia Today.

De ce s-a prabusit aeronava Malaysia Airlines - explicatia tehnica

Investigatorul Fred Westerbeke sugereaza astfel ca este posibil ca asupra avionului sa se fi tras dintr-un alt aparat de zbor. Jurnalistii rusi sustin ca serviciile de informatii de la Moscova au aratat, la scurt timp dupa dezastrul aerian, ca un avion militar ucrainean a urmarit aeronava comerciala inainte de a se prabusi. Ziaristii noteaza ca nici Kievul, nici puterile occidentale nu au luat in calcul posibilitatea ca avionul de lupta sa fi tras asupra aeronavei civile.

Din moment ce Rusia nu face parte din echipa de investigatie formata din mai multe tari, Westerbeke a declarat ca va cere Moscovei sa furnizeze datele inregistrate pe radar, care ar arata ca avionul militar al Kievului ar fi zburat in apropierea aeronavei cu pasageri la putin timp inainte de tragedie.

"Luand in considerare informatiile pe care le avem pana acum, in opinia mea, doborarea avionului cu o racheta sol-aer ramane cel mai probabil scenariu. Dar nu vom inchide ochii la posibilitatea ca lucrurile sa se fi intamplat diferit", a mentionat procurorul olandez.

Incredibilele teorii ale conspiratiei din Rusia

Echipa internationala de investigatie, care este condusa de Olanda, intrucat aproape doua treimi din victime erau olandeze, nu a stabilit pana in acest moment circumstantele exacte in care s-a produs accidentul. Un raport preliminar prezentat in septembrie a aratat ca avionul s-a prabusit in urma unor avarii provocate din exterior.

Avionul Malaysia Airlines a fost doborat pe 17 iulie, in timp ce efectua o cursa Amsterdam - Kuala Lumpur. Toti cei 298 de oameni aflati la bord au murit, iar concluziile preliminare au indicat ca aeronava ar fi fost doborata de o racheta a separatistilor, din greseala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#avion doborat aer Ucraina, #avion doborat Ucraina, #avion prabusit Ucraina , #avion prabusit in Ucraina