Un lider separatist ordona: Puneti mana pe cutiile negre. Moscova intreaba de ele!

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 21:37
11072 citiri
Un lider separatist ordona: Puneti mana pe cutiile negre. Moscova intreaba de ele!

Guvernul din Ucraina a postat duminica pe YouTube o inregistrare cu mai multe conversatii intre rebelii prorusi din care reiese ca acestia incercau sa gaseasca si sa ascunda cutiile negre ale avionului MH17 doborat in Ucraina, la ordinele Moscovei.

Pe inregistrare scrie ca discutiile au avut loc in data de 17 iulie. In inregistrare apar discutii intre separatisti pe tema cutiilor negre si a incercarii de a impiedica accesul la ele, anunta Mashable.

Avion doborat in Ucraina: Rebelii prorusi au recuperat cutiile negre

In prima parte, un comandant separatist vorbeste despre sarcina sa de a recupera cutiile negre. Atunci cand un rebel, pe nume Oleksiy, ii spune ca nu le are, liderul prorus ii spune: "Ocupa-te cat mai repede. Urgent. Moscova intreaba unde sunt cutiile negre".

Rebelul de la fata locului ii spune ca acolo sunt reprezentanti ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Comandatul ii spune ca acestia sunt interesati de cutiile negre si adauga: "Trebuie sa punem mana pe ele".

In a doua inregistrare, comandantul separatist face aluzie la influentele din Rusia: "Prietenii nostri de sus sunt foarte interesati de soarta cutiilor negre. Ma refer la oamenii de la Moscova".

Liderul ii spune altui rebel sa nu lase pe nimeni sa ia ceva de la locul in care s-a prabusit avionul, spunand ca totul trebuie sa ramana sub controlul separatistilor.

In cea de-a treia inregistrare, Oleksiy ii spune liderului ca a gasit ceva ce pare sa semene cu o cutie neagra, dar nu este sigur. "Ar trebui sa arate ca niste bobine mici portocalii?", intreaba el.

"De unde naiba sa stiu?", ii raspunde liderul.

"Ok. Am gasit ceva", s spus Oleksiy. "Este doar o cutie - un obiect de navigatie prin satelit".

"Ascunde-o oricum", raspunde liderul.

Avion doborat in Ucraina: Noi dovezi ca lansatorul de rachete a fost adus din Rusia

Liderul separatist al republicii Donetk, Alexander Borodai, a anuntat, duminica, ca "mai multe lucruri, probabil cutiile negre ale avionului" prabusit in estul Ucrainei, au fost aduse in Donetk si urmeaza sa fie predate Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile.

Puteti urmari mai jos inregistrarea cu aceste convorbiti, postata de autoritatile din Ucraina pe YouTube:

Citește și:
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le cere colegilor de partid să înceteze lupta internă şi să prezinte soluţii şi programe pentru români. ”PNL va fi la guvernare după 2024, dacă va...
PNL revine cu "ferma" de comentatori falși pe Facebook. Americanii care laudă, într-o română impecabilă, deszăpezirea mizerabilă
PNL revine cu "ferma" de comentatori falși pe Facebook. Americanii care laudă, într-o română impecabilă, deszăpezirea mizerabilă
O postare pe Facebook a viceprimarului PNL București Stelian Bujduveanu, referitoare la câteva utilaje de deszăpezire scoase pe străzile Capitalei, a atras un șir de comentarii critice....
Comentarii
Poza nolticus
nolticus
rank 5
Poza Vasile_Roaita
Vasile_Roaita
rank 5
Mai sint portofele de furat pe acolo?