Avion prabusit in Mediterana: Egiptenii anunta din nou ca au gasit bucati din aeronava

Vineri, 20 Mai 2016, ora 12:18
3165 citiri
Avion prabusit in Mediterana: Egiptenii anunta din nou ca au gasit bucati din aeronava
Foto: Arhiva Ziare.com

Armana egipteana a anuntat vineri dimineata ca a gasit ramasite ale avionului EgyptAir, prabusit in noaptea de miercuri spre joi in Marea Mediterana, dupa ce a disparut in mod misterios de pe radare.

Purtatorul de cuvant al armatei egiptene Mohammad Samir a anuntat ca bucati din avion au fost gasite la 290 de kilometri nord de Alexandria, in apele Mediteranei, scrie CNN.

Militarii egipteni, care participa la amplele operatiuni de cautare a epavei, au precizat ca, pe langa bucati din avion, au fost descoperite si bagaje ale pasagerilor, relateaza si Sky News.

Obictele care apartineau calatorilor au fost gasite de o nava militara care cauta, de fapt, cutia neagra a aeronavei EgypAir, un Airbus A320, in care se aflau 56 de pasageri si zece membri ai echipajului, dintre care trei ofiteri de securitate. Avionul zbura de la Paris la Cairo.

Autoritatile de la Cairo anuntasera si joi ca ar fi gasit ramasite ale avionului, insa ulterior s-a dovedit ca fragmentele gasite atunci nu proveneau de la aeronava EgyptAir.

Avion prabusit in Mediterana: Defectiune sau atac terorist? Epava inca nu a fost gasita

Si compania aeriana EgyptAir a confirmat, pe pagina oficiala de Twitter, ca ramasite ale aeronavei sale si bagaje ale pasagerilor au fost descoperite la nord de Alexandria. Totodata, operatorul de zbor a transmis condoleante familiilor victimelor.

La randul lor, oficialii din aviatia egipteana au declarat pentru Associated Press ca anchetatorii vor analiza bucatile de avion si bagajele pe care armata le-a gasit in mare, pentru a stabili cu exactitate daca acestea provin intr-adevar de la aeronava EgyptAir.

Anchetatorilor egipteni li s-au alaturat inclusiv investigatori din Franta si Marea Britanie, precum si un expert de la Airbus.

Noile descoperiri au fost facute la o zi de la prabusirea avionului EgyptAir, dupa ce cautarile din Mediterana s-au intensificat vineri dimineata.

Desi, pana in acest moment, nu exista indicii solide care sa ne spuna ce s-ar fi putut intampla la bordul aeronavei, multi oficiali si surse din securitate spun ca ipoteza cea mai probabila este cea a unui atentat terorist. Totusi, nicio grupare nu a revendicat prabusirea avionului.

Avion prabusit in Mediterana: Filmul tragediei - Ce s-a intamplat in minutele dinaintea disparitiei de pe radar

Avion disparut de pe radar: Un atac terorist cu bomba, cea mai vehiculata ipoteza

Avion prabusit in Mediterana: A fost sau nu atentat? Reactia sustinatorilor Statului Islamic

Asta nu inseamna ca alte variante, cum ar fi o defectiune tehnica sau o eroare de pilotaj, sunt excluse din ecuatie. Ramane de vazut ce a dus la prabusirea avionului, iar gasirea cutiei negre ar putea fi decisiva in acest sens.

4 scenarii despre avionul prabusit in Mediterana - Ce s-ar fi putut intampla la bord

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#epava EgyptAir gasita, #avion prabusit Mediterana gasit , #avion prabusit Mediterana