Avion prabusit in Mediterana: Grecii spun ca au gasit primele cadavre

Vineri, 20 Mai 2016, ora 13:25
8626 citiri
Avion prabusit in Mediterana: Grecii spun ca au gasit primele cadavre
Foto: Arhiva Hepta.ro

La scurt timp dupa ce armata egipteana a anuntat ca a gasit ramasite ale avionului EgyptAir, prabusit in noaptea de miercuri spre joi in Marea Mediterana, noi informatii cruciale au venit de la ministrul grec al Apararii, care a spus ca s-au descoperit inclusiv cateva cadavre.

Ministrul elen al Apararii a informat ca s-au gasit trupuri neinsufletite, bucati din avion si bagaje, in mare, la aproximativ opt kilometri de locul in dreptul caruia aeronava a disparut de pe radare.

Informatia a fost publicata pe Twitter de jurnalista Times Anthee Carassava.

Anterior, presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi spusese ca nu exista supravietuitori in urma tragediei si a transmis condoleante familiilor celor 66 de victime, dintre care 56 de pasageri si zece membri ai echipajului, inclusiv trei ofiteri de securitate.

"Presedintia, cu cea mai mare tristete si regret, se gandeste la victimele zborului EgyptAir, care au murit dupa ce avionul s-a prabusit in Mediterana, in timp ce se intorcea de la Paris la Cairo", a declarat al-Sisi intr-un comunicat al Presedintiei de la Cairo.

Armata egipteana a anuntat, vineri dimineata, ca a gasit ramasite ale avionului EgyptAir, prabusit in noaptea de miercuri spre joi in Marea Mediterana, dupa ce a disparut in mod misterios de pe radare.

Avion prabusit in Mediterana: Egiptenii anunta din nou ca au gasit bucati din aeronava

Purtatorul de cuvant al armatei egiptene, Mohammad Samir, a anuntat ca bucati din avion au fost gasite la 290 de kilometri nord de Alexandria, in apele Mediteranei, scrie CNN.

Militarii egipteni, care participa la amplele operatiuni de cautare a epavei, au precizat ca, pe langa bucati din avion, au fost descoperite si bagaje ale pasagerilor.

Autoritatile de la Cairo anuntasera si joi ca ar fi gasit ramasite ale avionului, insa ulterior s-a dovedit ca fragmentele gasite atunci nu proveneau de la aeronava EgyptAir.

Avion prabusit in Mediterana: Defectiune sau atac terorist? Epava inca nu a fost gasita

Noile descoperiri au fost facute la o zi de la prabusirea avionului EgyptAir, dupa ce cautarile din Mediterana s-au intensificat vineri dimineata.

Desi, pana in acest moment, nu exista indicii solide care sa ne spuna ce s-ar fi putut intampla la bordul aeronavei, multi oficiali si surse din securitate spun ca ipoteza cea mai probabila este cea a unui atentat terorist. Totusi, nicio grupare nu a revendicat prabusirea avionului.

Avion prabusit in Mediterana: Filmul tragediei - Ce s-a intamplat in minutele dinaintea disparitiei de pe radar

Avion disparut de pe radar: Un atac terorist cu bomba, cea mai vehiculata ipoteza

Avion prabusit in Mediterana: A fost sau nu atentat? Reactia sustinatorilor Statului Islamic

Asta nu inseamna ca alte variante, cum ar fi o defectiune tehnica sau o eroare de pilotaj, sunt excluse din ecuatie. Ramane de vazut ce a dus la prabusirea avionului, iar gasirea cutiei negre ar putea fi decisiva in acest sens.

4 scenarii despre avionul prabusit in Mediterana - Ce s-ar fi putut intampla la bord

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cadavre avion EgyptAir, #cadavre avion prabusit Mediterana , #avion prabusit Mediterana