Atac armat in Belgia: Ostatic eliberat, agresori retinuti

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 16:59
2674 citiri
Atac armat in Belgia: Ostatic eliberat, agresori retinuti
Foto: BBC

Polististii belgieni au retinut luni trei barbati, care au luat un ostatic si s-au baricadat intr-un apartament din orasul Gent, avand asupra lor arme de foc.

Ostaticul a fost eliberat, fara sa fie ranit, transmite ABC News, care citeaza AP.

Autoritatile nu stiu deocamdata de ce a fost barbatul luat ostatic, insa au asigurat ca incidentul nu a reprezentat un act de terorism, porivit purtatorului de cuvant al Politiei federale, Annemie Serlippens. "Aparent, nu este vorba despre ceva politic", a mai spus ea.

De asemenea, procurorii locali au sustinut ca agresorii nu au legaturi teroriste sau cu grupul jihadist Statul Islamic. "Incidentul nu este asemanator cu evenimentele din Sydney", a adaugat Serlippens.

Steag islamic arborat in Sydney: Cativa ostatici au scapat, teroarea continua

Initial, presa a relatat ca patru barbati inarmati au intrat intr-un apartament din Gent si ar fi luat un ostatic, iar Politia a demarat o operatiune de amploare in zona.

Alerta in Belgia: Atac armat intr-un bloc de apartamente

Dupa cateva ore, doi dintre agresori s-au predat cu mainile sus, apoi a fost capturat si al treilea, dovedindu-se ca al patrulea barbat era, de fapt, un ostatic.

O situatie asemanatoare se desfasoara in aceste momente si in Sydney, Australia, unde mai multe persoane au fost luate ostatice intr-o cafenea, iar agresorul le-a obligat pe unele dintre acestea sa afiseze la geam un steag similar cu cel al Statului Islamic.

Luare de ostatici in Sydney: Atacatorul spune ca are bombe, cere sa vina premierul

Cinci oameni au reusit sa scape, iar autoritatile se pare ca au intrat in legatura cu atacatorul, care a cerut sa i se aduca un drapel oficial al jihadistilor de la ISIL.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#atac armat Belgia, #luare ostatic Belgia, #ostatic Gent , #Belgia