Belgia intra din nou in lockdown pana in 13 decembrie. Restrictiile dure anuntate de premier

Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 21:18
6659 citiri
Belgia intra din nou in lockdown pana in 13 decembrie. Restrictiile dure anuntate de premier
Belgia este in topul european privind numarul de cazuri de coronavirus

Belgia impune din nou restrictii dure ca urmare a cresterii infectiilor cu coronavirus. Decizia a fost anuntata vineri de premierul Alexander De Croo, in cadrul unei conferinte de presa.

"Tara noastra se afla intr-o stare de urgenta sanitara. Presiunea este imensa, asa cum ati vazut fara indoiala in ultimele zile. In momentul de fata, exista o singura alegere si aceasta este pentru noi toti sa sustinem sectorul nostru de asistenta medicala cat de mult putem. Trebuie sa ne limitam cat mai mult posibil contactele fizice. Ne intoarcem intr-un blocaj strict, care are un singur scop: sa ne asiguram ca sistemul nostru de sanatate nu se prabuseste", a spus premierul, potrivit AFP.

Masurile vor intra in vigoare duminica seara si vor ramane in vigoare pana la 13 decembrie. Acestea vor fi evaluate la 1 decembrie.

Potrivit deciziei guvernamentale va fi permis un singur contact apropiat per familie pe saptamana. Afacerile neesentiale se vor inchide, cu exceptia magazinelor alimentare si a farmaciilor. Hotelurile pot ramane deschise, dar serviciile de catering trebuie facute in camera.

Profesiile nemedicale care presupun un contact direct cu oamenii au fost stopate, iar scolile vor ramane inchise pana pe 15 noiembrie. In invatamantul superior, activitatile se vor desfasura de la distanta pana la aceeasi data.

Guvernul a introdus obligativitatea munci de la domiciliu. Daca acest lucru nu este posibil, masca si ventilatia devin obligatorii. Se vor inchide si parcurile de distractii si gradinile zoologice, iar funeraliile sunt limitate la maximum 15 persoane, fara mese.

Belgia avea vineri, 30 octombrie, 5.924 de paturi ocupate de pacientii cu COVID-19.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Belgia, #restrictii, #lockdown, #coronavirus, #pandemie , #Belgia