Pedeapsa cu inchisoare pentru un turist cu test PCR falsificat. "A pus vieti in potential pericol"

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 17:40
3749 citiri
Pedeapsa cu inchisoare pentru un turist cu test PCR falsificat. "A pus vieti in potential pericol"
Teste PCR false FOTO Pixabay

Tribunalul Penal din Bruxelles a condamnat marti, 22 iunie, in premiera la un an de inchisoare un barbat, care a incercat sa plece de pe Zavantem Airport din capitala belgiana cu un test falsificat, informeaza miercuri presa locala citata de EFE. Judecatorii au decis aceasta pedeapsa exemplara in contextul unor consecinte agravante.

Este prima sentinta de acest tip, de cand autoritatile belgiene au anuntat in aprilie ca vor sanctiona foarte strict astfel de infractiuni, potrivit ziarului De Standaard.

Intre 19 aprilie si 11 iunie, 576 de persoane au fost depistate cu teste PCR falsificate pe aeroportul din Bruxelles.

Belgia permite calatoriile in strainatate, inclusiv cele neesentiale, din 19 aprilie. Totusi, calatorii trebuie sa completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF).

Pentru a combate abuzurile, Bruxelles Fiscalite a publicat directivele ce trebuie aplicate persoanelor care falsifica aceste formulare, sau certificatele pentru testele PCR.

Noile reglementari prevad ca persoanele care fac uz de acte false sa fie citate imediat in fata tribunalului penal sau sa accepte un acord extrajudiciar in valoare de 750 de euro.

Barbatul condamnat marti, care se prezentase pe aeroport cu un test PCR negativ falsificat de un prieten, a refuzat acordul extrajudiciar si nici nu s-a prezentat in fata tribunalului.

Prin urmare, tribunalul a decis sa-i aplice o pedeapsa exemplara, deoarece comportamentul sau a fost "nu doar antisocial, ci si a pus vieti in potential pericol".

Doar "o pedeapsa severa era adecvata in acest caz", a conchis tribunalul.

Si cetatenii romani au apelat in nenumarate cazuri la aceste teste false. De la inceputul anului zeci de romani au fost intorsi de la granitele cu Franta sau Spania dupa ce au incercat sa intre cu teste PCR falsificate.

Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Peste 20 de de deputați au rămas în Parlament în cei trei ani și jumătate de mandat, printre ei și noul primar al Sectorului cinci, Vlad Popescu Piedone. Dintre vechii parlamentari, 21 de...
”Spovedania” lui Dorin Cocoș despre relația cu generalii SRI din statul paralel: ”Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul”
”Spovedania” lui Dorin Cocoș despre relația cu generalii SRI din statul paralel: ”Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul”
Omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, a vorbit duminică seară, 16 iunie, despre modul de operare al rețelei formate din generali influenți, menționându-l pe Florian...
#teste covid, #Justitie, #Covid 19 , #Belgia
  1. ”Diamantul” lui Putin de 49 de milioane de dolari făcut scrum: Ucraina lovește decisiv VIDEO
  2. Mișcarea îndrăzneață a președintelui Macron de a dizolva Adunarea Națională. Cât de dificilă este, comparativ, această procedură în România
  3. Liderul global al ISIS a fost vizat și posibil ucis într-un atac aerian american
  4. Importurile de gaze către Europa din Rusia au depășit livrările din SUA, pentru prima dată în ultimii doi ani
  5. Putin ar putea participa la negocierile de pace din Elveția fără a fi arestat, în ciuda mandatului emis de Curtea Penală Internațională
  6. Avertisment pentru întreaga lume: Va urma o pandemie mai mortală decât cea de Covid
  7. Autoritățile americane au deschis o anchetă după ce un avion al Southwest Airlines a plonjat la mai puțin de 120 de metri deasupra Pacificului
  8. Adevărul despre ofensiva Rusiei în Ucraina, dezvăluit de un soldat din armata lui Putin: ”Ne-au măcelărit pur și simplu” VIDEO
  9. Fiul premierului Netanyahu îi atacă pe șefii Tzahal, Shin Bet și ai Serviciului de Informații Militare: „Trei eșecuri fatale“
  10. Copiii dispăruți ai României. Cum au eșuat centrele statului în protecția minorilor. „Cei abuzați nu sunt crezuți din prima, poate niciodată”