Presedintele Braziliei ameninta cu retragerea tarii din OMS

Sambata, 06 Iunie 2020, ora 14:36
6252 citiri
Presedintele Braziliei ameninta cu retragerea tarii din OMS
Foto: Arhiva Facebook/ Jair Messias Bolsonaro

Presedintele Jair Bolsonaro a amenintat vineri sa retraga Brazilia din Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), dupa exemplul omologului sau american Donald Trump, in semn de protest fata de "partipriurile ideologice" ale acestei institutii internationale.

"Va spun aici, Statele Unite au parasit OMS, o sa analizam si noi, in viitor (...). Fie OMS functioneaza fara partinire ideologica, fie o parasim si noi. Nu avem nevoie de persoane din exterior pentru a-si exprima parerile despre sanatatea de aici", a declarat presei presedintele brazilian.

Intrebata despre eforturile de relaxare a masurilor de distantare sociala din Brazilia, in pofida cresterii zilnice a ratei mortalitatii si a numarului de infectari, purtatoarea de cuvant a OMS, Margaret Harris, declarase vineri ca un criteriu important il reprezinta incetinirea transmiterii bolii.

"Epidemia, focarul in America Latina sunt profund, profund ingrijoratoare", a declarat Harris intr-o conferinta de presa la Geneva. Printre cele sase criterii cheie ce trebuie respectate pentru a relaxa masurile restrictive "una, in mod ideal, este ca transmiterea sa fie in scadere".

Brazilia a urcat joi pe locul al treilea la nivel global in privinta deceselor cauzate de COVID-19, devansand Italia si ajungand vineri sa raporteze un total de 35.026 de morti.

Atitudinea presedintelui Bolsonaro, de negare constanta a riscurilor pandemiei pentru sanatatea publica, precum si insistenta sa pentru eliminarea masurilor prin care s-a instaurat carantina i-au atras acestuia critici din partea intregului spectru politic din Brazilia, unii acuzandu-l ca foloseste criza pentru a submina institutiile democratice.

Insa multi din acesti critici au pareri impartite cu privire la siguranta si eficacitatea demonstratiilor anti-guvernamentale in toiul pandemiei, mai ales dupa ce un protest de dimensiuni reduse a primit un raspuns coplesitor din partea fortelor de politie la sfarsitul saptamanii trecute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Bolsonaro Brazilia OMS , #Brazilia