Ciolos merge in Canada sa ceara ridicarea vizelor pentru romani

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 23:23
6756 citiri
Ciolos merge in Canada sa ceara ridicarea vizelor pentru romani
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat, miercuri, ca ar putea face o vizita peste circa doua saptamani in Canada, pentru a discuta eliminarea vizelor pentru cetatenii romani.

Dacian Ciolos a declarat, la Sofia, ca autoritatile canadiene ar trebui sa aiba un punct de vedere clar pana in toamna, subliniind ca, atunci cand s-a negociat acordul de liber schimb intre cele doua tari, "Canada si-a luat niste angajamente", informeaza News.ro.

"E foarte probabil ca la mijlocul lunii iunie eu sa fac o vizita la Ottawa (capitala Canadei - n.red.). Aveam o vizita programata mai de mult. Am confirmarea acceptului prim-ministrului Trudeau sa ne intalnim, o sa mai am acolo intalniri probabil si in Parlament, o sa fie contacte si cu membri ai Guvernului", a subliniat premierul.

Acesta a mentionat ca spera ca pana la sfarsitul anului sa existe un raspuns si o pozitie clara a autoritatilor canadiene cu privire la momentul in care vor fi eliminate vizele.

Ciolos a discutat subiectul vizelor cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, deoarece si cetatenii Bulgariei sunt in aceeasi situatie privind regimul vizelor impus de Canada.

"Aceste vize sa nu mai continue sa fie o piedica, pentru ca avem relatii foarte bune cu statul canadian, dar in acelasi timp suntem convinsi ca trebuie sa aparam interesele comune ale popoarelor bulgar si roman, incat cetatenii nostri sa calatoreasca fara vize in Canada", a spus si Borisov.

"Am facut o scrisoare comuna sa o trimitem catre Canada si i-am invitat pe canadieni sa vada ei cum ne aparam noi granitele ca si cum am fi state membre Schengen. (...) Speram ca in scurt timp aceste vize nu vor mai exista", a mai declarat premierul bulgar, citat de Mediafax.

Citeste mai multe despre subiectul eliminarii vizelor de catre Canada.

Dar pana cand vizele pentru romani vor fi ridicate, iata care sunt pasii de urmat pentru a calatori in Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ciolos vize romani Canada, #romani vize Canada, #ridicare vize Canada , #Canada