Hartuiala pe Internet a facut-o sa se sinucida

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 08:18
3377 citiri
Hartuiala pe Internet a facut-o sa se sinucida

Sinuciderea unei adolescente in varsta de 17 ani, din Canada, a sensibilizat populatia, dar si autoritatile, in ceea ce priveste pericolele hartuirii pe Internet.

Violata in grup, la 15 ani, dupa o petrecere stropita cu mult alcool, tanara a devenit tinta batjocurii colegilor sai, pe baza unei fotografii surprinse in momentele respective, care circula pe retelele de socializare.

Drama tinerei fete, care a murit duminica la un spital din Halifax, Canada, a inceput in anul 2011. Potrivit declaratiilor mamei sale, aceasta, aflata in stare grava de ebrietate, aproape inconstienta, dupa o petrecere, a fost victima unui viol colectiv, potrivit 7sur7.be.

"In timp ce unul dintre baieti intretinea relatii sexuale cu ea, un altul a facut o poza", a povestit mama fetei. Fotografia respectiva a fost trimisa intre colegii sai de liceu, iar apoi a ajuns pe retele de socializare, fata devenind in scurt timp tinta glumelor proaste si a batjocurii.

Atunci cand mama sa a aflat, familia fetei a apelat la politie, pentru ca tinerii respectivi sa fie pedepsiti. Insa in timpul anchetei care a durat aproape un an, nu s-au putut strange suficiente probe pentru a-i inculpa pe responsabili, a declarat un purtator de cuvant al politiei, dupa sinuciderea adolescentei Rehtaeh Parsons.

Familia fetei a fost informata ca fotografia facuta nu reprezinta in sine un delict. Pentru a pune capat bataii de joc la care era supusa fata la scoala, parintii sai au decis sa se mute intr-o alta zona, iar fata a mers la un alt liceu. Insa jignirile si propunerile indecente nu s-au oprit, deoarece fotografia circula in continuare pe Internet.

Ca urmare a acestei situatii, Rehtaeh Parsons si-a pus capat zilelor. Sensibilizati, oamenii au semnat o petitie prin care au cerut o investigatie oficiala, iar ministrul Justitiei din Canada a cerut sa se faca lumina in ceea ce priveste motivele pentru care fata s-a sinucis.

Acest caz dovedeste ca puterea pe care o confera Internetul oricarei persoane ce doreste sa difuzeze un mesaj poate deveni distrugatoare. De aceea, in Canada s-a relansat o dezbatere in ceea ce priveste libertatea de exprimare, care poate intra in conflict cu legea destinata protejarii vietii private si a impiedicarii hartuirii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#hartuire Internet, #sinucidere adolescenta Canada, #hartuire retele socializare , #Canada