Panica in Parlamentul canadian: Zeci de focuri de arma, doi morti - UPDATE

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 17:29
5046 citiri
Panica in Parlamentul canadian: Zeci de focuri de arma, doi morti - UPDATE
Foto: cba.ca

Mai multe focuri de arma au fost trase miercuri in fata National War Memorial din Ottawa, la cativa pasi de cladirea Parlamentului canadian.

Unul dintre atacatori a ranit un soldat si a fost ulterior impuscat mortal de fortele de ordine in interiorul Parlamentului, scrie The Guardian. Zona in care are loc incidentul a fost blocata de fortele de securitate.

Teroare in Canada: Impuscaturi in Parlament, morti si oras blocat. Atacatorii ar fi purtat haine islamice - surse (Galerie foto&Video)

Soldatul impuscat a murit in spital, iar politia cauta alti trei suspecti. Prim-ministrul canadian si ministrii sunt in siguranta, mai transmite sursa citata. De altfel, premierul Canadei a fost nevoit sa-si anuleze o intalnire cu laureata Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, programata pentru miercuri.

Totodata, a fost inchisa si Ambasada Statelor Unite ale Americii, aflata la patru strazi distanta de Parlamentul canadian.

Canada, in alerta din cauza riscului unor atentate teroriste

Martorii au povestit ca au vazut un barbat cu parul lung si cu o carabina, apoi au auzit cum s-au tras 4 focuri de arma. Parlamentarul Tony Clement, aflat in cladire, la o sedinta, a spus, intr-o postare pe Twitter, ca "au fost trase in jur de 30 de focuri", si ca "este in pericol".

Un membru al personalului Parlamentului, Scott Walsh, a declarat ca a vazut un barbat cu o esarfa pe cap si imbracat in blugi care purta o carabina, arata cbc.ca.

FBI: Grupul terorist Statul Islamic are planuri privind atacuri in Statele Unite si Canada

Walsh a povestit ca barbatul a sarit peste gardul de piatra care inconjoara colina Parlamentului si a obligat o persoana sa coboare dintr-o masina sub amenintarea armei. Cu acea masina a mers apoi pana la usile prin care se intra in Parlament unde a tras cel putin doua focuri.

Alte persoane aflate in Parlament au scris pe Twitter ca se ascund, arata ctvnews.ca.

Potrivit postului canadian de televiziune CCTV, focurile de arma au fost auzite si in salile Parlamentului sau pe colina Parlamentului. Mai multi parlamentari canadieni aflati in cladire au scris pe Twitter ca sunt in siguranta, dar speriati.

Un musulman canadian a accidentat doi soldati si a atacat politistii la Montreal

Incidentul vine in contextul in care nivelul amenintarii teroriste tocmai fusese ridicat de la "scazut" la "mediu", aminteste BBC.

Marti, un musulman radical, convertit la Islam in urma cu un an, a fost ucis de politia din Quebec dupa ce a lovit cu masina doi soldati, in mod deliberat. Unul din acestia a murit ulterior.

Un oficial guvernamental canadian a declarat ca ridicarea nivelului alertei este o reactie la activitatea crescuta in mediul online a grupurilor radicale, printre care Statul Islamic si al Qaida.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#atac armat Parlament Canada, #Canada atac impuscaturi, #Canada atac armat soldat , #Canada