Primarul din Toronto, filmat cand se drogheaza - refuza sa demisioneze

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 11:20
3058 citiri
Primarul din Toronto, filmat cand se drogheaza - refuza sa demisioneze
Foto: canadianheadlines.com

Primarul orasului canadian Toronto, Rob Ford, nu vrea sa demisioneze dupa ce politia a obtinut un film in care se vede cum acesta fumeaza o pipa cu cocaina.

Rob Ford, care a negat ca fuma droguri, spune ca nu are nici un motiv sa demisioneze. Materialul a fost filmat cu telefonul mobil iar politia nu a dat amanunte despre felul cum a obtinut filmul, scrie BBC.

Marturii despre materialul video au aparut inca din luna mai cand a fost vazut de jurnalisti, care au inceput sa scrie despre el dar nu l-au facut public. In cele din urma, seful politiei din Toronto, Bill Blair, a comunicat in presa canadiana ca s-a reusit recuperarea filmului de un hard-ul unui computer, continut care "corespundea cu relatarile anterioare ale jurnalistilor".

Cu toate acestea, politia nu i-a deschis dosar penal primarului. "Nu e nimic pe film pe care sa ne putem baza pentru a face o acuzatie", a declarat seful politiei din Toronto. "Dar este o chestiune de interes public si... o problema pentru oras", a adaugat acesta, spunand si ca e dezamagit de continutul filmului.

Primarul orasului Toronto a declarat ca vrea sa iasa public si sa se apere, dar ca prefera sa nu o faca pana cand justitia nu intreprinde ceva. "Nu am nici un motiv sa demisionez", a spus el.

In luna mai, reporterii ziarului Toronto Star au fost abordati de traficanti de droguri care au incercat sa vanda filmul. Atunci au vazut ziaristii materialul dar Toronto Star a refuzat sa il cumpere.

Dupa aparitia informatiilor despre existenta filmului, politia a declansat anchete privind activitatile primarului Rob Ford si ale asociatilor acestuia, mai ales asupra lui Alexander "Sandro" Lisi, un prieten care a fusese acuzat de trafic de marijuana si posesie de droguri.

Primarul din Toronto recunoaste ca a fumat marijuana

Rob Ford a obtinut mandatul de primar al orasului Toronto, care are 6 milioane de locuitori, in 2010. Desi a fost permanent in atentia presei si a fost foarte aproape de demitere intr-un caz de conflict de interese, Rob Ford este foarte popular datorita imaginii sale de om din popor si a incercarii de a slabi, din care a facut un spectacol media.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Canada primar Toronto marijuana, #Canada primar Ford fumat, #Toronto primar fumeaza marijuana , #Canada