VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID a fost lansata si in Canada

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 23:36
2695 citiri
VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID a fost lansata si in Canada
Vaccinare Canada/Captura foto

O infirmiera din Toronto si o octogenara din Quebec au devenit luni primele persoane care s-au vaccinat anti-Covid in Canada, intr-o campanie de vaccinare istorica in toata tara, scrie AFP.

Injectia primita de Anita Quidangen intr-un spital din Toronto, retransmisa in direct de televiziuni, vine la mai putin de o saptamana dupa aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de autoritatile canadiene.

Aproape in acelasi timp, o femeie in varsta de 89d e ani, Gisele Levesque, a fost vaccinata dimineata, intr-o casa de batrani din orasul Quebec, a precizat ministrul Sanatatii din Quebec Christian Dube.

Quebec ar trebui sa vaccineze personalul medical si pensionarii din casele de batrani situate in Montreal si Quebec.

"Ma simt bine", a declarat jurnalistilor Quidangen. Aceasta angajata dintr-un centru de ingrijire de lunga durata pentru persoanele in varsta din Toronto s-a aratat "entuziasmata" ca este prima persoana care este vaccinata in Canada.

Statele Unite, tara vecina si cea mai indoliata de coronavirus, au inceput de asemenea vaccinarile luni dimineata.

Canada, a treia tara care a aprobat vaccinul Pfizer dupa Marea britanie si Bahrain, trebuie sa primeasca pana la 249.000 de doze de acum si pana la finalul lunii.

Autoritatile se asteapta sa primeasca 6 milioane de doze de vaccin Pfizer si Moderna - in curs de omologare - in primul trimestru din 2021, permitand sa fie vaccinate 3 milioane de persoane in doua doze.

Cea mai mare parte a canadienilor ar trebui sa fie vaccinati in septembrie 2021, a promis premierul Justin Trudeau.

Aproape unul din doi canadieni (48%) vrea sa se vaccineze "cat mai curand posibil", fata de 40% acum o luna, potrivit unui sondaj realizat online pe un esantion de 1.603 de canadieni din 8 in 11 decembrie de Institutul "Angus Reid". Un canadian din sapte (14%) nu vrea sa se vaccineze.

Al doilea val al pandemiei s-a accelerat in aceste ultime saptamani in Canada si tara a recenzat luni un total de 464.313 cazuri de coronavirus si 13.479 de decese.

Turcia si Rusia condamna sanctiunile americane impuse Ankarei dupa achizitionarea sistemelor de racheta S-400

Emil Boc despre negocierile pentru noul guvern: Fac parte din jocul obisnuit in viata politica. In Belgia s-a negociat un an

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#stiri internationale, #vaccin COVID, #Canada, #coronavirus , #Canada