Downing Street: Casa Alba nu raspunde la telefoanele noastre

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 13:07
616 citiri
Downing Street: Casa Alba nu raspunde la telefoanele noastre
Foto: Daily Mail

Cabinetul premierului britanic Gordon Brown se plange ca administratia de la Casa Alba nici macar nu le mai raspunde la telefoane.

Sir Gus O'Donnell, membru al cabinetului lui Gordon Brown, a declarat ca reprezentantii administratiei prezidentiale de la Washington nici macar nu mai raspund telefoanelor venite din partea guvernului britanic, informeaza cotidianul Daily Mail.

Sir Gus O'Donnell a facut aceasta declaratie dupa ultima vizita a premierului britanic, Gordon Brown, la Washington, unde acesta a fost primit in cadrul unei receptii modeste si restranse de catre Barack Obama.

Seful Serviciului Civil din cadrul guvernului britanic, Sir Gus O'Donnell, a suprins prin aceasta declaratie, mai ales ca el este recunoscut pentru discretia si retinerea comentariilor sale.

Sir Gus O'Donnell s-a riscat si a facut o declaratie mai mult decat riscanta in legatura cu relatia dintre Casa Alba si Downing. Oficialul britanic a afirmat ca seful administratiei Obama "se impiedica in ultimul timp mai mereu de scuza pregatirii Summit-ului G20 de luna viitoarea".

"Nimeni de la Trezoreria Statelor Unite nu ne raspunde la telefon", iar pentru guvernul britanic "este incredibil de dificil sa poarte o discutie inainte de intalnirea liderilor lumii de la Londra.

Vizita lui Gordon Brown la Washington de saptamana trecuta a venit pe nepregatite pentru presedintele Barack Obama care a fost prins prea mult in problemele economice provocate de criza pentru a se mai putea concentra si pe afacerile externe ale SUA.

Surse apropiate de Casa Alba au declarat ca Barack Obama impreuna cu echipa sa au fost suprasolicitati de problemele economice si nu a mai apucat sa se odihneasca suficient, potrivit relatarilor din presa britanica.

Oficialii britanici au recunoscut ca administratia prezidentiala de la Casa Alba a fost extrem de uimita de plangerile premierului britanic in legatura cu primirea de care a avut parte la Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gordon Brown, #Barack Obama, #presedintele SUA, #premierul britanic, #relatii reci, #critici , #Casa Alba