Epidemia de Salmonella din 2007-2008, cauzata de ... testoase!

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 13:10
7327 citiri
Epidemia de Salmonella din 2007-2008, cauzata de ... testoase!
Foto: Mypets.com

Epidemia de Salmonella din anii 2007-2008, cara s-a raspandit in 34 de state americane unde zeci de copii au fost internati acuzand voma si diaree, a fost cauzata de broscutele testoase - animale de companie, potrivit unui studiu publicat luni.

In urma cu aproape un an si jumatate, autoritatile din 34 de state americane se luptau cu Salmonella. Nu au fost inregistrate decese, dar infectia cu acest virus a dus la internarea a mai mult de o treime din totalul cazurilor inregistrate, informeaza AP.

In majoritatea cazurilor, parintii copiilor infestati cu Salmonella nu stiau ca broastele testoase, micutele animale de companie ce par incapabile sa faca rau cuiva, pot fi purtatoarele virusului.

Desi inca din 1975 comercializarea broscutelor testoase ca animale de companie a fost interzisa in SUA, numarul persoanelor care au achizitionat aceste reptile pentru copii este in continua crestere.

Doi dintre cei 107 de copii care s-au imbolnavit de Salmonella in 2007 si 2008, doua fetite de 13 si 15 ani, s-au imbolnavit dupa ce au inotat in piscina in care a fost lasata si broasca testoasa a uneia dintre fetite.

Pericolul este foarte mare, avand in vedere ca 90% dintre broastele testoase sunt purtatoare de Salmonella, o infectie foarte grava, in special pentru copii mici. Infectia se raspandeste prin contact cu animalul, iar contactul nu trebuie neaparat sa fie direct. De exemplu, este suficient ca in cada in care i se face baie copilului sa fi fost aruncate deseurile rezultate de la animal.

Copiii mici nu trebuie sa intre in contact cu broastele testoase, nici macar cu mediile (casa) in care traiesc acestea pentru ca bacteria Salmonella poate rezista pe suprafete pana la cateva saptamani.

Simptome gastrointestinale precum voma si diaree, cauzate de Salmonella, apar in general la un interval de 12 pana la 36 de ore de la contact si pot dura intre doua si sapte zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Salonella copii broaste testoase companie, #animale de casa testoase Salmonella, #epidemie Salmonella testoase copii , #Casa Alba