Atac armat la un spital din Cehia: Cel putin sase persoane au murit (Foto&Video) UPDATE

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 12:40
7360 citiri
Atac armat la un spital din Cehia: Cel putin sase persoane au murit (Foto&Video) UPDATE
Foto: captura Youtube

Sase persoane au murit, marti dimineata, in urma unui atac armat la un spital din orasul Ostrava, in nord-estul Cehiei. Autorul atacului s-a sinucis, dupa ce a fost cautat activ de politisti.

UPDATE: Individul suspectat ca ar fi autorul atacului armat comis la spital s-a sinucis la cateva ore dupa incident, a informat ministrul de Interne Jan Hamacek, citat de Mediafax.

Autoritatile au informat ca un barbat s-a impuscat in cap, la trei ore in urma desfasurarii atacului armat, intr-o masina cautata de politie.

Televiziunea din Republica Ceha sustine ca acesta a murit.

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat anterior ca politia a evacuat spitalul si este in cautarea unui barbat cu parul scurt, cu o inaltime de aproximativ 1,8 metri si imbracat cu o jacheta rosie.

"Sunt desfasurate o unitate de interventie a politiei regionale si o echipa de reactie rapida. Din pacate, atacul s-a soldat cu mai multe decese", a declarat ministrul ceh de Interne, Jan Hamacek, pentru postul public de televiziune ceh.

"Interventia este in desfasurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Politia face tot posibilul pentru a rezolva situatia", a adaugat Hamacek.

Potrivit cotidianului britanic The Independent, politia a facut apel la localnici in legatura cu presupusul autor al atacului, care a avut loc in jurul orei locale 07:20 (06:20 GMT).

"Cerem publicului ajutor pentru gasirea suspectului. De asemenea, facem apel la prudenta maxima", a declarat politia ceha.

Cotidianul MF Dnes a informat ca martorii au auzit focuri de arma dinspre camera de garda a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Ostrava, oras industrial din nord-estul Cehiei, situat in apropierea frontierei cu Polonia, are o populatie de aproximativ 290.000 de locuitori.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#atac armat spital Cehia, #morti atac armat spital, #atac armat morti Cehia , #Cehia