Reactie dura la caricatura cu Mahomed din Charlie Hebdo: Sa fie spanzurati!

Autor: Ana Ilie
Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 08:11
7554 citiri
Reactie dura la caricatura cu Mahomed din Charlie Hebdo: Sa fie spanzurati!

Musulmanii pakistanezi au cerut, joi, spanzurarea caricaturistilor revistei satirice franceze Charlie Hebdo, dupa ce cel mai nou numar al publicatiei a aparut avand pe prima pagina o caricatura a profetului Mahomed.

Aproape 300 de persoane dintr-un grup religios s-au strans in orasul Lahore, purtand pancarte cu "Jos Charlie Hebdo", arata Daily Mail.

Pe un banner scria: "Desenarea caricaturii blasfemitoare a profetului Mahomed este cel mai rau act de terorism. Autorii desenului trebuie spanzurati imediat".

Caricaturistul Renald Luzier, autorul imaginii care a inflamat musulmanii pakistanezi, a subliniat, in cursul acestei saptamani, ca nu ar trebui sa existe exceptii la libertatea de expresie.

In paralel cu marsul de la Lahore, parlamentarii pakistanezi si-au pus in practica propria demonstratie de protest, dupa ce au votat o rezolutie ce condamna aparitia imaginii profetului in revista satirica.

Ministrul pentru Afaceri Religioase, Sardar Mohammad Yousuf, a spus ca parlamentarii au adoptat in unanimitate rezolutia. Aceasta a condamnat si violenta, sub orice pretext ar fi ea infaptuita.

Avertismentul Hezbollah: Noua coperta Charlie Hebdo va duce la mai mult terorism

Caricatura care i-a inflamat pe musulmani este o imagine a profetului Mohamed cu titlul "Totul este iertat". Profetul, cu o lacrima pe obraz, tine in mana sloganul-simbol al acestor zile, "Je suis Charlie".

Si organizatia libaneza Hezbollah a criticat, miercuri, noua aparitie a revistei satirice Charlie Hebdo si a avertizat ca noua caricatura cu profetul Mahomed de pe coperta, "foarte ofensatoare", va duce la mai mult "terorism si extremism".

Anterior, si gruparea terorista Statul Islamic s-a aratat revoltata de caricatura cu profetul Mahomed.

Statul Islamic, revoltat de coperta cu Mahomed a Charlie Hebdo: Un act extrem de stupid

Statul Islamic considera ca publicarea de noi caricaturi cu profetul Mahomed este un gest "extrem de stupid".

Atentate la Paris: Al Qaida in Yemen revendica atacul fratilor Kouachi

Numarul aparut miercuri al Charlie Hebdo, intr-un tiraj impresionant de cinci milioane de exemplare, a iesit la o saptamana dupa ce doi militanti islamisti au decimat redactia revistei din Paris.

Citeste si:
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Salamcusoia
rank 5
Treceti la munca, tovarasi !
Alan Dala
rank 5