Arsenalul militar secret al Chinei (Galerie foto)

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 10:46
9520 citiri
Arsenalul militar secret al Chinei (Galerie foto)
Foto: POPSCI

Economia Chinei a crescut de 20 de ori in ultimele doua decenii, ceea ce i-a permis sa aloce sume importante construirii unui arsenal militar sofisticat, care o propulseaza intre marile puteri ale lumii.

Intr-o singura generatie, China s-a transformat dintr-o tara preponderant agrara intr-un centru de putere la nivel mondial, potrivit POPSCI.

Cu doar 10 ani in urma, bugetul Armatei Populare de Eliberare (PLA) a fost de 20 de miliarde de dolari. Astazi, acesta a ajuns la mai mult de 100 de miliarde de dolari si reprezinta o sesime din bugetul anual al Apararii al Statelor Unite.

Drona "Dark Sword" a fost lansata de China in anul 2006, fiind un vehicul aerial fara pilot. De atunci, ea a nu a mai fost vazuta, insa analistii occidentali nu sunt siguri daca aceasta este inca in curs de dezvoltare.

Dupa caracteristicile de proiectare, drona pare a fi un vehicul de mare viteza, care ar putea efectua misiuni de supraveghere, dar si de atacuri la sol.

Drona Pterodactyl I UAV se aseamana foarte mult cu modelul Predator al armatei Statelor Unite. Se pare ca aceasta este conceputa pentru supraveghere de lunga durata la o altitudine medie si pentru misiuni de atac.

Avionul invizibil J-20 a inceput sa fie testat de catre China in anul 2011 si ar putea intra in dotarea armatei in anul 2017. Analistii cred ca J-20 nu este detectat de radare si este dotat cu arme la bord.

Racheta balistica DF-21D se poate deplasa in spatiu si apoi intra in atmosfera cu o viteza mai mare de 4.800 de kilometri pe ora, continand peste 580 de kilograme de exploziv.

Avionul spatial Shenlong este un vehicul fara pilot care a fost testat de catre China. El este cunsocut si sub numele de "Dragonul divin" si este comparabil cu vehiculul X-37B al U.S. Air Force.

El ar putea plasa rapid pe orbita sateliti si ar avea potential pentru a transporta arme, care ar dezactiva satelitii adversarilor.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#fotografii arsenal secret China, #arsenal militar China, #drona Drak Sword China, #avionul invizibibil J20 China, #aviounul spatial Shenlong China , #China