Campanie de testare masivă și noi restricții în China după ce bilanțul epidemiei a crescut la 75 de contaminări

Duminica, 01 August 2021, ora 16:19
1920 citiri
Campanie de testare masivă și noi restricții în China după ce bilanțul epidemiei a crescut la 75 de contaminări
Autoritățile au luat măsuri imediat după ce numărul de infectări a crescut FOTO Twitter

Milioane de persoane au fost supuse duminica 1 august la testul pentru depistarea infectării cu Covid-19 în mai multe orașe din China după ce numărul de noi îmbolnăviri a crescut în ultimele zile iar un focar s-a răspândit în peste 20 de orașe, conform AFP.

Autorităţile au anunţat duminică 75 de contaminări - dintre care 53 de transmiteri pe plan local -, cel mai grav bilanţ zilnic de mai multe luni.

Ele au organizat trei depistări ale celor 9,2 milioane de locuitori ai oraşului Nankin şi au plasat în carantină sute de mii de persoane pentru a opri contaminarea.

Actuala răspândire a noului coronavirus este cauzată de contagiozitatea puternică a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2 şi de perioada de vârf a sezonului turtistic în China - în care transportul aerian este folosit intensiv de către chinezi, potrivit autorităţilor.

Persoanele care au fost la Nankin, în oraşul turistic Zhangjiajie, în provincia Hunan, erau căutate de către autorităţi.

Cei 1,5 milioane de locuitori ai acestui oraş turistic au fost plasaţi în carantină vineri.

Noi cazuri de covid-19 au fost înregistrate duminică pe Insula Hainan, altă destinaţie turistică populară, dar şi în provinciile Ningxia (nord) şi Shandong (est), anunţă autorităţile.

China se confruntă, de asemenea, cu o creştere a cazurilor de covid-19 în oraşul Zhengzhou, în provincia Henan, afectată recent de inundaţii sângeroase, după ce doi agenţi de întreţinere de la un spital cu pacienţi din străinătate bolnavi de covid-19 au fost testaţi pozitiv.

În acest oraş, s-au înregistrat 27 de cazuri locale, iar autorităţile au ordonat duminică depistarea celor zece milioane de locuitori ai localităţii.

”POATE CĂ A SCĂZUT PROTECŢIA VACCINALĂ”

După ce au aflat că unii dintre bolnavi erau vaccinaţi, autorităţile sanitare chineze au apreciat că este ”normal” şi au amintit importanţa vaccinării şi respectării măsurilor stricte.

”Din cauza variantei delta, poate că a scăzurt protecţia vaccinală, însă vaccinul actual are în continuare un bun efect preventiv şi protector faţă de varianta delta”, a declarat un virusolog de la Centrul chinez de Control şi Prevenţie a Bolilor, Feng Zijian.

Cea mai populată ţară din lume a administrat deja 1,6 miliarde de doze - exclusiv ”Made in China” -, însă fără să precizeze câţi locuitori au fost vaccinaţi complet.

Noul coronavirus a fost descoperit prima oară la Wuhan, în centrul ţării, la sfârşitul lui 2019, însă China a aproape că a eradicat epidemia.

#coronavirus, #coronavirus China, #testare covid, #Wuhan coronavirus , #China