Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce poate face autobuzul inteligent ''panda'', care a fost lansat in China (Foto&Video)

Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 15:49
4282 citiri
Ce poate face autobuzul inteligent ''panda'', care a fost lansat in China (Foto&Video)
Foto: Twitter/ DeepBlue Technology

Un autobuz multifunctional autonom, dotat cu inteligenta artificiala si avand un design inspirat de aspectul unui urs panda gigant, a fost lansat in provincia estica Jiangsu din China.

"Autobuzul panda", vopsit in alb si negru si cu o lungime de 12 metri, a fost conceput si lansat de DeepBlue Technology, cea mai importanta companie chineza din domeniul inteligentei artificiale, potrivit agentiei Xinhua.

Autovehiculul destinat transportului de calatori, cu 22 de locuri, lansat in weekend la Changzhou, este dotat cu peste douazeci de tehnologii inteligente, precum sistemul de conducere autonoma, identificare biometrica, autopilot, interactiune vocala si un sistem inteligent de vanzari cu operare automata.

Pasagerii se pot urca in autobuz prin simpla trecere a mainii prin dreptul unui sistem pentru recunoasterea amprentelor.

De asemenea, ei au posibilitatea de a achizitiona micul dejun sau cina, de la un dispozitiv automat instalat in autovehicul.

Intre timp, un robot aflat la bord le poate "vorbi" prin intermediul functiei de interactiune vocala si ii poate ajuta sa isi planifice rutele, oferindu-le informatii despre statiile pentru transfer.

Computerul de bord este capabil sa monitorizeze si sa inregistreze in timp real orice tip de comportament suspect si sa initieze un raspuns de urgenta pentru prevenirea unui furt.

Wang Xinlei, responsabil cu strategia in cadrul DeepBlue Technology, a declarat ca autobuzul inteligent este alimentat de baterii pe baza de litiu, fier si fosfat, care permit trecerea intre modul de conducere cu operare manuala si cel automat.

"Am efectuat teste ale autobuzului inteligent in mai multe orase. Pana in prezent sunt in functiune doua autobuze inteligente panda in orasul Changzhou", a spus Wang.

Cele doua autobuze inteligente vor functiona pe un traseu de cinci kilometri si vor circula cu o viteza de 30 de kilometri pe ora.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#autobuz inteligent panda China, #autobuz inteligent China, #autobuz inteligenta artificiala China , #China