Cele mai mari exercitii militare Rusia-China din istorie

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 22:22

   

Cele mai mari exercitii militare Rusia-China din istorie
Rusia si China incep cele mai mari exercitii navale comune din istorie in Marea Japoniei, un semn al progresului relatiilor dintre cele doua tari.

La exercitiile desfasurate sub titulatura "Joint Sea-2013", care vor avea loc pana pe 12 iulie, vor lua parte 18 nave, un submarin, trei avioane, cinci elicoptere si doua unitati de comando, potrivit USA Today.

Exercitiile vor cuprinde misiuni de lupta antisubmarin, manevre pe distante scurte si simularea ocuparii unei nave inamice.

Exercitiile sunt considerate cele mai mari desfasurate de catre Marina Chinei cu un partener strain. Beijingul va participa cu patru distrugatoare, doua fregate dotate cu rachete de ultima generatie si o nava de sprijin.

Aceste nave au plecat de luni din portul Qingdao, unde stationeaza flota de Nord a Chinei. "Acesta este cel mai mare exercitiu comun naval facut vreodata", a declarat Yang Junfei, amiral si comandantul contingentului chinez.Exercitiile comune navale vor fi urmate de o alta serie de actiuni militare, de asta-data anti-teroriste care se vor desfasura in regiunea Chelyabinsk din Muntii Urali, Rusia, intre 27 iulie si 15 august.

Fortele militare chineze sunt angajate intr-o serie de legaturi militare puternice cu mai multe state, cu exceptia Japoniei. Cooperarea Chinei cu Statele Unite, forta maritima predominanta in regiune, a fost una limitata.

Insa China va particpa anul viitor la actiunile care vor avea loc in Pacific, organizate de SUA, cele mai mari exercitii maritime realizate vreodata.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2654 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
malmo
rank 5
Se pregateste lumea de razboi
Se fac cartile!
cody45
rank 5
@ Moldoveanu
Esplicane tu moldovene ce se intimpla aici. WW3? Eu zic ca se joaca dea hotii si gardisti.
tata
rank 5
Hai sa fim seriosi
Sper ca am numarat bine,erau 27 de masini de razboi...pai ce exercitiu e asta...poate in Albania era ceva.....mai bine incercau ceva,mai revolutionar..rusia ataca china si aceasta raspundea,dar cu arme adevarate,dupa ultimele cerinte...sa vedem ce putea da....mai intrau si americanii cu ...democratia....
giselllo
rank 3
hai sa fim neseriosi dar filmoci-amerloci.....
1. toate au un inceput.2.nu vor sa sperie pe nimeni nici sa zica ca-s 2miezu"sau cei mai umilitzi din univers.3 daca ne raportam la carutzele si caii de lemn a rrom....???!!!(am uitat avetzi f-16 mana a trei-a spre a patra....!!!in rest numai de bine si multa ofuscare,ih,ih,ih,ih,.....!!!
Stan
rank 5
Gizella, fii sincera: nici nu stii pe care sa-i admirimai mult,
...nu-i asa?
Stan
rank 5
Eu as zice ca astia doi actori mondiali ar putea forma o uniune...
...numita China Viitorului.
Chinezii ii invata pe rusi sclavagismul (ca deja stiu ei deja cate ceva) iar rusii ii pot invata pe chinezi banditismul si alcoolismul.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor