China acuza: Administratia Trump "deschide focul asupra intregii lumi" prin taxele vamale

Joi, 05 Iulie 2018, ora 19:22
3060 citiri
China acuza: Administratia Trump "deschide focul asupra intregii lumi" prin taxele vamale

Administratia Donald Trump "deschide focul asupra intregii lumi" prin seria de sanctiuni comerciale, acuza Guvernul Chinei, avertizand ca Beijingul nu va ezita sa riposteze.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a denuntat o serie de practici comerciale incorecte si a introdus taxe vamale pentru importurile de otel si aluminiu din numeroase tari, in principal din statele Uniunii Europene, China, Canada si Mexic, care au dispus masuri de retorsiune. Washingtonul acuza Beijingul de nerespectarea drepturilor privind proprietatea intelectuala. Incepand de vineri, Statele Unite impun tarife speciale pentru produse din China in valoare de 34 de miliarde de dolari.

"Masurile adoptate de Statele Unite ataca practic sistemele mondiale de aprovizionare cu produse. In termeni simpli, Statele Unite deschid focul asupra intregii lumi, inclusiv asupra lor...", a comunicat joi Gao Feng, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Comertului, citat de site-ul de stiri Axios.com.

"China nu va ceda in fata noilor amenintari si acte de santaj si nu isi va reduce determinarea de a apara comertul liber si sistemul multilateral", a atras atentia oficialul chinez.

Camera Comertului din SUA a lansat o campanie contra taxelor vamale impuse de Donald Trump

Camera americana a Comertului, cel mai mare grup de lobby in domeniul afacerilor din SUA si un aliat traditional al Partidului Republican, a lansat o campanie impotriva taxelor vamale aplicate de presedintele Donald Trump. Campania de lobby va analiza impactul pe care masurile de retorsiune dispuse de Uniunea Europeana, China, Canada sau Mexic il vor avea asupra companiilor si locurilor de munca din Statele Unite. "Actuala Administratie ameninta sa submineze progresele economice pe care le-a obtinut atat de greu. Trebuie sa incercam sa obtinem relatii comerciale libere si corecte, dar nu acesta este modul prin care sa facem acest lucru", a declarat Tom Donohue, presedintele Camerei de Comert din SUA.

Potrivit datelor sondajelor de opinie prezentate de site-ul Axios.com, rata de aprobare a politicilor lui Donald Trump este cea mai ridicata in statele Louisiana, Alabama si Dakota de Sud. Insa, conform analizelor elaborate de Camera de Comert din SUA, efectele tarifelor vamale impuse de Donald Trump ar putea fi urmatoarele:

- in Louisiana, exista riscuri vizand 553.000 de locuri de munca si asupra exporturilor in valoare de 5,3 miliarde de dolari;

- in Alabama, Camera de Comert estimeaza riscuri asupra a 567.500 de locuri de munca si asupra exporturilor in valoare de 3,6 miliarde de dolari;

- in Dakota de Sud, sunt expuse riscurilor 130.000 de locuri de munca si exporturi in valoare de 129 de milioane de dolari.

Citeste si:
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI...
Sursa: MEDIAFAX