China acuza Statele Unite ca "distrug" ordinea mondiala: "Este un sistem hegemonic dominat de SUA"

Joi, 01 Iulie 2021, ora 01:41
17139 citiri
China acuza Statele Unite ca "distrug" ordinea mondiala: "Este un sistem hegemonic dominat de SUA"
Wang Wenbin, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Chinei FOTO: China

In conditiile existentei in ultima vreme a unor tensiuni intre Washington si Beijing, China acuza Statele Unite ca "sunt cel mai mare distrugator " al ordinii mondiale, criticand hegemonia dominata de America si aliatii sai.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Beijing, Wang Wenbin, a respins, la o conferinta de presa, remarcile recente ale Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, reiterand faptul ca China a fost intotdeauna un constructor al pacii mondiale si un aparator al ordinii internationale, potrivit Anadolu.

"Statele Unite prin aplicarea de sanctiuni si amenintari militare impotriva altor tari, reprezinta cel mai mare distrugator al ordinii mondiale. "Ordinea bazata pe regulile lor" este un sistem hegemonic dominat de SUA; multi dintre aliatii sai nu sunt de acord cu el", a declarat Wang Wenbin.

Trebuie mentionat faptul ca Antony Blinken declarase recent ca "vreau sa fiu clar asupra telului nostru, acela ca noi nu dorim sa oprim China. Nu este vorba de a stabili o politica impotriva Chinei", conform ANI News.

Beijing-ul avertizeaza agresiv Statele Unite: China nu poate fi oprita de nimeni

Oficialul chinez nu este de acord cu pozitia Statelor Unite, pe plan inetrnational. "Ordinea mondiala nu este hegemonica sau conceputa de o clica condusa de SUA. Toate tarile ar trebuie sa practice un multilateralism real, sa promoveze democratizarea relatiilor internationale si sa construiasca o comunitate cu un viitor comun pentru omenire".

Pe de alta parte, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a sustinut ca ordinele bazate pe reguli nu au un continut specific, permitand acuzatii de "incalcare" a acestora, atunci cand sunt contra vointei Occidentului.

Wang s-a referit si asupra discutiilor dintre liderii Chinei si Rusiei. "Sub indrumarea stratetiga a presedintilor Xi Jinping si Vladimir Putin, legaturile dintre China si Rusia au intrat in cea mai buna perioada din istorie, cu o solida incredere politica si beneficii reciproce".

Taiwanul trimite un semnal de alarma lumii: "Trebuie sa ne pregatim de razboi cu China"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi tensiuni între China și SUA. Beijingul sancționează două companii americane de apărare din cauza vânzărilor de arme în Taiwan
Noi tensiuni între China și SUA. Beijingul sancționează două companii americane de apărare din cauza vânzărilor de arme în Taiwan
Ministerul chinez de Externe a anunțat joi, 11 aprilie, că China le-a interzis directorilor superiori ai unor două companii americane de apărare să intre în ţară şi le-a îngheţat...
Vânzările de mașini electrice scad în Europa. China a câștigat cursa
Vânzările de mașini electrice scad în Europa. China a câștigat cursa
Vânzările de vehicule electrice sunt sub presiune din cauza afluxului de mașini electrice noi fabricate în China, scrie The Telegraph. Vânzările de mașini electrice Volkswagen au scăzut...
#China, #China SUA, #China SUa conflict, #SUA China tensiuni, #SUA China , #China