Ziare.com

China declara razboi poluarii: Natura ne-a trimis un semnal urgent

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 21:45

   

China declara razboi poluarii: Natura ne-a trimis un semnal urgent
China a urmarit mult timp cresterea economica cu orice pret, insa a ignorat problemele pe care le poate intampina din cauza poluarii. Premierul tarii promite acum masuri radicale pentru a rezolva aceasta problema de mediu.

Vorbind la o reuniune tinuta recent la Beijing, premierul tarii asiatice, Li Keqiang, a declarat razboi poluarii, scrie CBS News. In cadrul reuniunii, la care au participat 3.000 de persoane, a fost prezentat un raport detaliat pe mai multe domenii.

Subiectele abordate au implicat apararea tarii, dezvoltarea Chinei, precum si problemele legate de poluare. Li Keqiang a tinut sa spuna ca natura a trimis Chinei un semnal urgent in legatura cu dorinta tarii sale de a se dezvolta cat mai mult.

El este acum adeptul protejarii mediului inconjurator si e dispus sa faca tot ce este posibil in acest scop. Astfel, guvernul Chinei planuieste inchiderea a 50.000 de furnale mici alimentate cu carbuni, cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor poluante ale masinilor.

Keqiang a mai declarat ca masinile vechi, care polueaza mult mediul inconjurator ar trebui retrase din circulatie. Nivelul poluarii in Beijing este in prezent unul alarmant. In 2013, China a inregistrat foarte multe zile in care marile orase au fost acoperite de smog, fenomen care nu a mai avut o asemenea intensitate in ultima jumatate de secol.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2959 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se pare că n-au auzit de cresterea economică negativă! Asa că-n loc

să moară de fum, vor muri de fumuri-foame!

 

Oricum, singurul pe care nu-l poate mazili e cel care-i va lua locu'

!

 

Daca se pun chinezii pe depolulat

O vor face mai bine ca noi. Ca asa sunt ei. Si au si cu ce.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor