Ziare.com

China discuta introducerea declaratiilor de avere pentru inaltii functionari

de Brandusa Stefanescu
Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 22:20

   

China discuta introducerea declaratiilor de avere pentru inaltii functionari
Dezvaluirea averilor oficialilor chinezi ar urma sa fie introdusa gradual, a declarat un oficial al partidului, in conditiile in care majoritatea populatiei acuza marii oficiali de un grad foarte ridicat de coruptie.

Comentariile, venite din partea lui Wang Yang, membru al forului de decizie care este Biroul Politic, au venit la o zi dupa ce partidul a deschis congresul care va dura o saptamana, congres prin care se va instala un nou lider care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei, noteaza Chron.com.

Adresandu-se reporterilor, oficialul chinez cu reputatie de reformator, a declarat ca incerca diverse metode pentru declararea averilor in provincia pe care o conduce.

"Consider ca oficialii chienzi, in concordanta cu regulile centrale, isi vor face, treptat, publice averile", a declarat Wang. Nu a oferit, insa, niciun interval de timp.

Comentariile demnitarului chinez vin ca urmare a multiple acuzatii venite de la toate nivelurile legate de inabilitatea autoritatilor chineze de a inlatura coruptia oficialilor si a familiilor acestora, determiannd numeroasele proteste care au loc in China.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1183 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

OOO !

Se poate Tovarășe Jintao......Nu mai avem incredere in membrii de vază a PCC ? Precis că matali ai vre-o mătușă Tamara prin Rusia !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor