China epateaza din nou. Jocurile Olimpice de Tineret, deschise sub semnul selfie (Galerie foto)

Duminica, 17 August 2014, ora 15:33
2711 citiri
China epateaza din nou. Jocurile Olimpice de Tineret, deschise sub semnul selfie (Galerie foto)

Flacara Jocurilor Olimpice de Tineret a fost aprinsa sambata in China, pe stadionul Complexului Sportiv din Nanjing.

Ceremonia a fost impresionanta, iar evenimentele petrecute in cadrul ei datorita miilor de selfie facute de atleti si spectatori, la cererea presedintelui Comitetului International Olimpic, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice de Tineret au 42 milioane de fani. Presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach, s-a adresat direct celor 3.800 de tineri atleti care iau parte la acest eveniment si i-a incurajat sa imortalizeze momentul prin fotografii, anunta Olympic.org.

"Dragi tineri atleti, acestea sunt Jocurile voastre. Acesta este momentul vostru. Asa, ca dragi atleti, va rog sa fiti alaturi de mine: folositi-va smartphone-urile si sa facem fotografii". Thomas Bach a facut o poza alaturi de cinci atleti.

"Trimitand acest selfie, trimiteti de fapt un mesaj puternic intregii lumi. Aratati pasiunea voastra pentru sport si pentru o competitie corecta. Aratati astfel ca sporturile olimpice trec dincolo de simpla competitie.

Ideea este sa impartim, sa invatam si sa ne facem prieteni in intreaga lume", a adaugat Thomas Bach.

Ceremonia de deschidere a fost organizata de Chen Weiya, directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

Ceremonia a avut o deschidere impresionanta si s-a plasat sub semnul extravagantei.

La activitatile de deschidere au participat 4.000 de sportivi, 95% dintre acestia fiind studenti la universitatile din China.

Ceremonia de deschidere a fost marcata de prezenta presedintelui Republicii Populare Chineze Xi Jinping, secretarului Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, si presedintelui onorific al Comitetului International Olimpic, Jacques Rogge.

Cea de-a doua editie a Jocurilor Olimpice pentru Tinereti, la care participa 3.800 de tineri sportivi ce reprezinta 204 natiuni, va avea loc in perioada 16 - 28 august.

Citește și:
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la alegerile europarlamentare din 2024, a anunțat George Simion, liderul partidului, marți, 7 februarie, la Prima TV. ”Obiectivul partidului este să...
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....